Tips redaksjonen
28.05.2014

Til topps med nytt redningsutstyr

Skyddas nye rednings- og evakueringsutstyr håndterer høy vekt og store høyder. Nå går den nye utrustningen også til topps i verdens mest prestisjetunge designkonkurranse.

ResQ DD er rednings- og evakueringsutstyr for vindkraftverk, heisekraner og andre områder der det kan oppstå behov for kjapp evakuering av personell fra stor høyde. Den unike teknologien gjør at utstyret kan fire ned vekt på hele 282 kilo og i høyder opptil 600 meter. Utstyret produseres av Cresto for Skydda og fikk nylig utmerkelsen Red Dot Award for enestående industridesign. 
  – Cresto har levert redningsutstyr til blant annet vindkraftindustrien i over 15 år og vet at nødsituasjoner krever produkter som er så enkle og sikre i bruk som mulig. Det handler jo om å redde liv, sier landssjef i Skydda Norge, Vegard Aune. 
  ResQ DD, der DD står for Direct Drive, er et produkt som skal benyttes av personell i kritiske situasjoner, der det er fare for liv og helse. 
  I utviklingsarbeidet har Cresto lagt vekt på å lage et produkt som tilbyr maksimal sikkerhet, og som samtidig er svært enkelt i bruk. 
  – I tillegg er det lagt ned mye jobb i design, support og opplæring rundt dette nye systemet. Cresto har åpenbart gjort mye riktig ettersom Red Dot-juryen valgte ut produktet som vinner. Bransjen hadde stort behov for nyvinninger på akkurat dette området, og da er det moro at et nytt produkt som ResQ DD allerede har fått internasjonal oppmerksomhet, sier Vegard Aune.  

Kilde: news.cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1