Meny
06.03.2014

Tidsriktig belysning gir store energibesparelser

Installatøren Gecom AS har flyttet inn i nytt kontorbygg med lager i Kongeveien 79 i Horten. DEFA Lighting har levert all innfelt og utenpåliggende belysning og industriarmaturer til det nye lageret. – Den energivennlige belysningen står i stil med det øvrige interiøret, sier daglig leder Konrad Bertelsen og installatør Kenneth Olsen i selskapet.

For ytterligere å spare strøm er det montert tilstedeværelsesdetektorer i kontorer, korridorer, toalett og kantine som tennes/slukkes automatisk etter angitt tidspunkt. – Valgte løsning gir en merkbar energibesparelse, sier distriktssjef Erik Werner Hansen i DEFA Lighting. Bertelsen og Olsen kan fortelle at tilbakemeldingene fra kunder så langt er positiv. – De fremhever spesielt lysgjengivelse og produktkvalitet.
  På lageret har Gecom valgt industriarmaturen Reflecta II (2x49W). – Den har høy virkningsgrad og er meget montasjevennlig, sier Olsen. 

Harmony og Qbic
I kontordelen har DEFA Lighting levert de nye interiørseriene Harmony og Qbic. Både Harmony og Qbic er både fastmonterte og nedhengte interiørarmaturer for 1 eller 2 T5-lysrør med lysfordeling 100 prosent nedlys og 30/70 prosent på opp- og nedlys. Armaturene har dobbelparabolske reflektorer i kvalitetsaluminium. – Harmony og Qbic leveres i hvit eller grå farge, og hvert kontor har sitt eget stilmessige uttrykk. Harmony og Qbic skaper stor grad av variasjon og gir samtidig godt arbeidslys, sier Werner Hansen. 
  Han kan fortelle at det er montert downlights for ytterligere å supplere belysningen. 
 
– I korridorer, kantine og toalett er det montert Origo Compact med glassdekor. I møterom er det montert tilsvarende belysningsprodukt. Det er en dimbar innfelt downlight med full fleksibilitet.  

Moderne og tidsriktig løsning
– Armatursseriene Harmony, Qbic og Origo Compact er moderne og tidsriktige. Belysningen slukkes/tennes med tilstedeværelsesdetektorer og bidrar til ytterligere energibesparelse, sier Bertelsen og Olsen. 

Energieffektiv teknologi
T5-teknologien er mer energieffektiv enn T8-teknologien. T8 produserer omlag 80 lumens per watt mot T5 100. T5-armaturer har fullelektronisk reaktor og trenger ikke tradisjonelle tennere. Levetiden er omlag 50 prosent lengre. Dessuten har T5-armaturer lavere driftskostnader, raskere oppstart uten blinking, lydløs drift og automatisk utkobling av blinkende rør. – Energibesparelsen med T5 er på 30–35 prosent, forteller Werner Hansen. 

Energibesparelse
T5 er like energigjerrig som LED, og fortsatt er ikke lysgjengivelsen på LED like god som ved konvensjonell belysning. – Vi registrerer også at LED-installasjoner har større lystilbakegang enn først antatt. Med grunnlag i dette var T5 det beste belysningsalternativet i dette prosjektet, mener både Hansen, Bertelsen og Olsen. 

Mange ben å stå på
Gecom ble etablert i 1947 under navnet Gunnar Svensen Elektrisk Forretning. I dag sysselsetter firmaet 23 medarbeidere inkludert to lærlinger. Fjorårets omsetning var på 26 ½ millioner kroner. Nedslagsfeltet er svak- og sterkstrøminstallasjoner til private kunder og næringslivskunder og kommunale virksomheter. Selskapet har også spesialisert seg på EX-installasjoner på bensinstasjoner og er aktive på veglysleveranser. 
  – Vi er også involvert i energiøkonomiseringsprosjekter med styresystemet KNX. I strømbesparingsprosjekter benyttes DEFAs energibesparende belysning og detektorer. Sist, men ikke minst leverer vi adgangskontrollanlegg for store næringsvirksomheter, sier Bertelsen. – Vi tilbyr våre tjenester til så vel små som store virksomheter.

Blant de største
Gecom er blant de største installatørene i Horten og har en sterk markedsposisjon i Vestfold. – Vi skal kapre kundegrupper innenfor nye nisjesegmenter slik at vi har flere ben å stå på, sier Bertelsen. – Kun et fåtall installatører har EX-godkjenning fra dsb. Våre medarbeidere har slik sertifisering, understreker han. 

Stor svakstrømsandel
Gecoms svakstrømandel er stor, med én saksbehandler og seks montører. – Innenfor dette markedssegmentet er vi hele tiden på utkikk etter nye kunder, sier Bertelsen. – Vi må spesialisere oss på nye markedsområder for å stå godt rustet i et tøft konkurransemarked.  Vårt fortrinn er at vi har medarbeidere med høy faglig kompetanse og liten gjennomtrekk i virksomheten. –Vi tilbyr kundene de beste elektrotekniske løsninger, inkludert belysning, som er både tidsriktig og energibesparende. 

Godt samarbeid
– Samarbeidet med DEFA Lighting har i alle år fungert meget bra. Det skyldes det nære og gode samarbeidet til distriktssjef Erik Werner Hansen. Han har meget god markedsforståelse og innfrir våre strenge krav til leveringspresisjon. Sammen prosjekterer vi flere belysningsprosjekter i nærområdet, avslutter Bertelsen og Olsen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no