Tips redaksjonen
24.10.2014

Tette, trygge og stilige baderom

Vinyl har blitt en populær utfordrer til flisene på baderommet. Og sakte, men sikkert tør vi å velge litt spenstigere varianter enn bare hvitt og grått.

– Nordmenn velger i større og større grad våtromsvinyl ved oppussing av bad, sier salgssjef hos gulvleverandøren Tarkett, Lill-Ann Mo.
  Vinylgulv er et trygt valg på bad fordi det er helt tett. Sveiser fagfolk kantene, kan man være sikker på å ha et bad uten fuktproblemer. Samtidig er vinyl slitesterkt, lett å rengjøre og finnes i et hav av designvarianter. Men til tross for bredt utvalg i farger og mønster, velger de aller fleste nøytrale designer.
  – Det går mye i lyse og grå toner. Folk velger jevnt over mye stein/skifer/flis- og plankemønstre på gulvet og tillater seg ikke så mye sprell på veggene heller. Det går mye i den lyse og noe dempede trenden også der, forteller hun. 

Begynner å tørre
Men produsenten begynner likevel å se en vridning i salget i retning fargene.
  – Vi ser en veldig fin utvikling på både gulv og vegg med mønstre og farger, en viss bevegelse i retning av mer urbane miljøer og med mer farge. Noen velger også en fondvegg for å skape litt liv i et ellers dempet miljø. For eksempel er vår Pastille Turqoise en herlig frisk farge å våkne opp til, og det finnes også andre spennende alternativ til gulv, som nyhetene Istanbul (se bildet) og Pebbels, sier hun.
  Ifølge Mo har produsenten tro på at utviklingen kommer til å fortsette, og de har derfor fokus på å tilby bredde i sortimentet, slik at det skal bli lettere å velge mer spennende varianter.
  – Det blir veldig spennende å se hvordan utviklingen fortsetter og om den følger de etablerte trendene, eller om nordmenn er klare for inspirasjon fra de globale trendene som etter hvert gjør seg gjeldende i land som omgir oss, avslutter hun.

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no, Foto: Tarkett
[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1