Tips redaksjonen
20.04.2020

Telia lanserer egen offshore-portefølje

Telia lanserer nå en dedikert portefølje for offshoreindustrien.

Med full 4G-dekning og flere gode pakketilbud og løsninger kan kunder i offshore-virksomheter øke effektiviteten og styrke kommunikasjonen mellom land- og offshorebaserte tjenester.
   De kan dessuten tryggere kommunisere til ansatte ved kritiske hendelser.
   – Vi vil tilby våre kunder i offshore-markedet de beste mulighetene for digitale løsninger på offshore-installasjoner, samtidig som de opprettholder optimal dekning på land. Derfor har vi inngått et strategisk samarbeid med den spesialiserte operatøren Tampnet, forteller Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia. – Våre undersøkelser i offshoremarkedet har identifisert et tydelig operasjonelt behov som vi nå kan dekke, og dette er det første kommersielle uttaket av vårt samarbeid med Tampnet.
   Den nye porteføljen for kunder i offshoreindustrien består av flere deler: et unikt nett med 4G-dekning både på land og offshore, datapakker med enten en fast datamengde til en fast pris eller «pay as you go», fem data-SIM-kort med 50 GB på deling (Smart Pool Offshore), pakketilbud med «pay as you go»-datakort, og en SMS-varslingstjeneste for kritiske hendelser som gjør kommunikasjonen til ansatte enklere og mer oversiktlig.
   For å kunne være mer konkurransedyktige i offshoremarkedet har Telia samtidig valgt å lage en ny roamingsone med Tampnet. I tillegg, for aktører med virksomhet på britisk, nederlandsk og dansk sektor, er man sikret tilkobling med de samme tjenestene som fungerer i Nordsjøen.

Full 4G-dekning øker effektiviteten

Måten å jobbe på innen offshore er i rivende utvikling. Manuelle og analoge prosesser som har preget deler av næringen i mange år er kostbare og ineffektive. Å rapportere med penn og papir eller med et nettbrett eller telefon i offline-modus tar uforholdsmessig mye tid, og er dessuten ressurs- og kostnadskrevende. Muligheten for å involvere nøkkelkompetanse som ikke befinner seg offshore, men kanskje sitter på et kontor på land på en smidig måte, er også begrenset. For å utnytte potensialet som ligger i å ta i bruk digitale enheter og automatisere prosesser, er man avhengig av raskt og stabilt nett.
   – Med full 4G-dekning til operasjonelt bruk, vil våre offshorekunder ta steget og forløse et potensiale for å øke effektivitet og eliminere tidkrevende prosesser som igjen bidrar til betydelig lavere kostnader, sier Hillestad.
   Daglig leder i Tampnet, Per Helge Svensson, ser også frem til samarbeidet. – Vi er stolte av å levere våre offshore mobiltjenester til Telia, som er en av Norges viktigste teleoperatører. Vi bruker i dag 4G, og snart også 5G. Med dette samarbeidet får vi utnyttet den store kapasiteten i nettverket vårt, samtidig som vi kan bidra til å akselerere digitaliseringen og automatiseringen av offshoreindustrien. Løsningen vil også være et viktig bidrag til at våre kunder når klimamålene, sier Svensson.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1