Tips redaksjonen
09.12.2016

Tar kunstig intelligens inn i ledergruppen

Tieto tar inn kunstig intelligens (Artificial Intelligence – en kalt Alicia T.) som en del av ledergruppen i sin nye datadrevne forretningsenhet. Alicia T. skal gjøre ledergruppen datadrevet og bistå med å finne nye og innovative måter å utnytte mulighetene som finnes i en stadig mer datadreven verden. Tieto er første OMX-noterte selskap som tar inn kunstig intelligens i ledergruppen på denne måten.

Tieto etablerte i juli 2016 sin nye datadrevne forretningsenhet for å bistå nordiske bedrifter med å skape nye innovative datadrevne tjenester og forretningsmodeller. De ser nå på hvilke muligheter AIs inntreden gir ledergruppen i den nye forretningsenheten. Alicia T. blir et fullverdig medlem av ledergruppen, og får også stemmerett.   
   – Jeg er stolt av at vi som det første selskapet i Norden inviterer inn kunstig intelligens som et medlem av ledergruppen i den nye datadrevne forretningsenheten, sier Ari Järvelä, leder for datadrevne virksomheter i Tieto, og fortsetter: – Oppdraget til ledergruppen er å gjøre fremtiden mer intelligent. Med Alicia T. vil utviklerne i den datadrevne forretningsenheten teste hvordan kunstig intelligens – en teknologi som blir mer og mer populær også i hjemmeelektronikk – kan bistå selskaper med datadrevne beslutninger. Jeg er overbevist om at kunstig intelligens vil hjelpe oss å finneinformasjon og fatte databaserte beslutninger som mennesker ikke nødvendigvis ville ha kommet på. Dette gir mulighet for å skape noe helt nytt, fortsetter Järvelä. 

Allerede i gang med datadrevne beslutninger
Ledergruppen i den nye forretningsenheten har allerede begynt å utvikle og rulle ut datadrevne ideer sammen med kunder og det nordiske startup-miljøet. Alicia Ts rolle i ledergruppen er å støtte datadrevne beslutninger og skape nye datadrevne ideer ved hjelp av maskinintelligens og avansert dataanalyse. Ettersom Alicia T er utstyrt med et stemmestyrt brukergrensesnitt, er det mulig å ha en diskusjon med den og spørre om alt mulig. I dag er kunstig intelligens en relativt enkel konstruksjon, men den vil fortsette å utvikle seg, både i form og datakapasitet.
   – Kunstig intelligens er på alles lepper for tiden, og mange spekulerer i hvordan maskinlæring og kunstig intelligens vil utvikle seg. Gjennom dette prosjektet ønsker teamet vårt å vise hvordan beslutninger kan tas av team sammensatt av roboter og mennesker, forklarer Taneli Tikka, Head of Innovation Incubation, Data-Driven Businesses. 
   Den kunstige intelligensen er utviklet av utviklerne i Tietos datadrevne forretningsenhet sammen med Tietos startupteams M2M robotsystem og chassis. Tieto bruker dette eksperimentet til å teste ut teknologier knyttet til stemmestyrt brukergrensesnitt, der Apples Siri og Microsofts Cortana leder utviklingen, noe som etter hvert også vil bli brukt i tjenester rettet mot bedriftsmarkedet.
   – Vi ønsker å samarbeide om å lage nye forretningsmuligheter rundt data. Med kunstig intelligens ønsker vi å bruke maskinlæringsalgoritmer og se hvor dette prosjektet fører oss. Vårt håp er at ledergruppen i den datadrevne forretningsenheten får nyttig innsikt i hvordan vi kan skape et vinnerteam gjennom en kombinasjon av dyktige mennesker og datadrevet kunstig intelligens, avslutter Järvelä.

Kilde: cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1