Tips redaksjonen
06.03.2014

Taleopptak blir enklere og smartere

Olympus VN-733PC, VN-732PC og VN-731PC er de nyeste tilskuddene i VN-PC-serien for avanserte taleopptak. Tre diktafoner som med stilren, ergonomisk design med stor LCD-skjerm, symmetrisk plasserte knapper og funksjonen “Simple Mode” gjør innspillingen enklere enn noen gang tidligere.

De nye modellene VN-733PC, VN-732PC og VN-731PC leverer høy lydkvalitet og er enkle å bruke. VN-733PC (svart), VN-732PC (sølv) og VN-731PC (metall) leveres fra januar 2014 i prisnivåene 599, 599 og 469 kroner. 

Ren lyd i alle modi
Olympus opplyser at innspillingskvaliteten er imponerende høy med en eksepsjonell renhet i lyden. Mikrofonen er rundtstrålende med lav støy og har en større diameter enn tidligere, noe som gir et mer naturlig lydopptak i ulike situasjoner. Forstyrrende bakgrunnslyd reduseres effektivt med det innebygde lavpassfilteret. VN-733PC og VN-732PC har ytterligere filter for en renere lyd. 
  VN-733PC har også en stemmebalanserende funksjon som automatisk balanserer innspillingsvolumet for ulike stemmer i flerpartssamtaler. Det er aktuelt når du spiller inn et møte der mennesker sitter i ulik avstand til mikrofonen.  Diktafonene har innebygd støtte som gjør at de kommer opp fra bordflaten, noe som ytterligere forbedrer lydopptaket og reduserer risikoen for forstyrrende lyder. 

Superenkel bruk
Brukervennlige funksjoner sitter i VN-PC-seriens DNA, og de nye modellene tar tradisjonen et steg videre. Ren design med store knapper og tydelige menyer gjør diktafonene enkle å bruke. For nybegynnere finnes funksjonen “Simple Mode” som bare viser den viktigste informasjonen og tar bort alt annet. Det er bare å spille inn uten at du behøver å fundere og lese brukerhåndbøker.
  Menyene er dessuten redusert til syv nøkkelområder, og fra “Simple Mode” kan du når som helst bytte til “Normal” for å få all tilgjengelig informasjon og nå alle funksjoner som finnes.

Velg hva du skal spille inn
Diktafonene har fem forhåndsinnstilte lydsituasjoner (Sound Scenes) som automatisk optimerer innspillingen. Foruten diktat, konferanse og møte finnes telefon og duplisering.  
 
Telefonmodus lar deg spille inn samtaler med tilbehøret TP8 (telefonmikrofon) som du kobler til telefonen. 
 
Duplisering er en smart funksjon som lar deg kopiere dine gamle dikterings- og kassettbånd til diktafonen. Kassettspilleren kobles til via hodetelefonuttaket med ledningen KA-333 (tilbehør) til diktafonen. De kopierte lydfilene kan automatisk deles inn i separate spor, eller et forutbestemt tidsintervall kan kopieres.

Smart lagring
Filene lagres i formatene WMA eller MP3* (*VN-733PC og VN-732PC) i diktafonenes innebygde minne (2–4 GB) eller på microSD-kort opptil 32 GB** (**VN-733PC og VN-732PC).
  Filene organiserer du i opptil fem mapper. Hver mappe kan inneholde opptil 200 lydfiler, og med 99 indeksmarkeringer kan du markere det som er viktig.
 
VN-733PC og VN-732PC har også en kalendersøkefunksjon med en egen knapp som ytterligere forenkler søkingen av lydspor.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1