Tips redaksjonen
31.08.2016

TINE bestiller lastebilenes Tesla – Nikola One

TINE har som første selskap i Norge bestilt hybridtrekkvognen Nikola One fra USA – oppkalt etter Nikola Tesla – for å teste ut den kraftige trekkvognen på langtransporter i Norge.

Bilen har 2000 hestekrefter, veier 9,5 tonn og har og har en rekkevidde på nesten 200 mil.

6 el-motorer
Trekkvognen er drevet av seks elmotorer, en på hvert hjul. Batteriene lades av en generator som er drevet av biogass. Forbruket av biogass til lading er cirka tredjeparten av forbruket på tilsvarende bil drevet av dieselmotor. Leveringstiden er to–tre år og vil avhenge av servicepartnere, registrering til Norge og en avklaring av hvor disse trekkvognene kan få lov til å kjøre. Bilen med tilhenger vil være på 25 meter.

Trekker 60 tonn
I dag er det ellers bare tillatt med biler med maksimal vekt på 50 tonn (med last), men TINE vil søke myndighetene om tillatelse til å kjøre biler på maksimalt 60 tonn. Det er da snakk om langtransporter, som mellom Trondheim og Oslo. Selve trekkvognen vil koste fra 3 til 3,5 millioner kroner.

Kutter utslipp med 75 prosent
Fram mot 2020 investerer TINE også 500 millioner kroner i nye Euro 6-motorer på 650 transportbiler. Dette, sammen med satsing på biodrivstoff, gjør at TINE kutter skadelige transportutslipp med 75 prosent.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1