Tips redaksjonen
09.12.2016

TCS får internasjonal anerkjennelse for samfunnsansvar

Tata Consultancy Services (TCS) er for fjerde år på rad med på den prestisjetunge bærekraftindeksen Dow Jones Sustainability Index (DJSI). I tillegg er TCS for tredje år på rad blitt tildelt en gullsertifisering av det anerkjente og uavhengige CSR-konsulentselskapet EcoVadis.

– Jeg er stolt av å være en del av et selskap som investerer stort i samfunnsansvar. Vi sikrer at våre forsyningskjeder og innkjøpsprosedyrer er etiske og bærekraftige ved å investere i kunnskap og ferdigheter på området, sier administrerende direktør i TCS Norge, Vikramjit Grewal.
   Anerkjennelsen kommer som følge av en strategisk og langsiktig satsning på samfunnsansvar i selskapet.
   – For eksempel reduserte vi i TCS våre CO2-utslipp med 6 prosent i fjor. Dette er en langsiktig satsing som gjennomsyrer hele vårt selskap, og vi fortsetter vår satsing på bærekraft i lokalsamfunnene enda mer i tiden som kommer. Vi er et ambisiøst selskap i vekst, men vi er også fokusert på det faktum at vi har en positiv innflytelse på verden rundt oss, sier Grewal.

Scorer høyt på Dow Jones Sustainability Index
DJSIs årlige vurdering er basert på en bred undersøkelse av selskapenes økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige resultater samt en analyse av ulike områder som bedriftsstyring, risikostyring, merkevarebygging, klimatiltak, standarder i verdikjeden og arbeidsforhold.
   TCS ble i år inkludert i både Dow Jones World Index og vekstmarkedsindeksen, og TCS scorer høyt på begge indeksene.
   TCS har en tilnærming som kalles «triple bottom line», det vil si å ha en bevissthet på at både mennesker, omgivelser og fortjeneste er hovedelementer i selskapets bærekraft. TCS oppfordrer alle sine ansatte til å gjøre frivillig arbeid, og selskapet bruker kompetansen aktivt i å hjelpe lokalsamfunnet og miljøet.

EcoVadis’ gullsertifikat
Gullsertifikatet fra EcoVadis belønner TCS for sin helhetlige tilnærming til CSR innenfor områdene bærekraft, arbeidsprosedyrer, drift, innkjøp og verdikjede. EcoVadis plasserer TCS blant topp 1prosent i verden. TCS har siden regnskapsåret 2007–08 redusert sine CO2-utslipp med 43,3 prosent og hele 6 prosent bare i fjor.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1