Tips redaksjonen
20.01.2016

Swisslog bygger Manors andre AutoStore-løsning

For andre gang på to år har det ledende sveitsiske motekjeden Manor valgt Swisslog som leverandør til et ytterligere AutoStore-system, som er en del av Swisslogs Click&Pick-portefølje. AutoStore er en automatisert løsning for lagring av småvarer. Den nye løsningen skal integreres i eksisterende lagerbygg i Möhlin, Sveits. Prosjektet har oppstart i andre halvdel 2016.

Etter oppstarten av det første AutoStore-systemet på Manors distribusjonsanlegg i Hochdorf august 2014 opplevde de vesentlig kostnadsbesparelser i drift av lageret. De operasjonelle kostnadene gikk kraftig ned, og flere eksterne lagre ble tømt for varer. Den nye helautomatiske løsningen førte til en firedobling av kapasiteten på plukk av småvarer. Ved utgangen av 2014 fikk disse kostnadsbesparelsene logistikkledelsen hos Manor til å utforske mulighetene med å installere et AutoStore-system i deres eksisterende lager i Möhlin. Manor ga nylig klarsignal til Swisslog for å gå videre med et nytt og omfattende prosjekt.
   Den nye Click&Pick-løsningen, som skal bygges i Möhlin, vil være på samme størrelse som det eksisterende systemet i Hochdorf. Systemet består av 82 roboter som kommer til å kjøre på toppen av den kompakte aluminiumskonstruksjon som AutoStore består av. Lagringskapasiteten vil være på rundt 27 400 kasser, og robotene vil automatisk transportere alle varene til og fra de åtte plukkstasjonene som er plassert ved enden av AutoStore-konstruksjon.
   Ordren inneholder også et bufferlager for 9600 kasser med ferdigplukkede artikler som er koblet til AutoStore-systemet via en lettgodsbane. I det automatiserte lagerområdet vil sju Tornado Miniload-kraner sørge for effektiv lagring og henting av kassene med ferdigplukkede kundeordrer, som distribueres til Manors butikker. Swisslogs lagerhåndteringssystem WarehouseManager, som er grunnstein i det omfattende automatiseringskonseptet, sørger for at hver kundespesifikke ordre blir plukket og transportert, slik at det kan leveres til riktig tid og sted.
   – Vi synes det er flott at logistikkledelsen er så fornøyd med Autostore-systemet i Hochdorf, sier Daniel Hauser, konsernsjef for Swisslog AG. – Dette andre anlegget viser vårt engasjement om å realisere flere potensielle effektiviseringsgevinster langs Manors forsyningskjede.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1