Tips redaksjonen
05.05.2015

Stovner Senter – BREEAM Nord

Arbeidet med å bygge 4000 kvadratmeter nye butikklokaler samt en total oppussing av Stovner senter er nå i gang.

Sektor Gruppen har inngått en utbyggingsavtale med Veidekke Entreprenør.
   – Dette er et stort prosjekt som omfatter både en utvidelse og en total oppussing av dagens senter. Vi vet at dette er noe lokalbefolkningen har ønsket og ventet på lenge, og vi har jobbet på høygir med å få realisert dette prosjektet etter at vi tok over eierskapet for et snaut år siden, sier eiendomssjef André Gaden i Sektor Gruppen.
   Valget av Veidekke som entreprenør har vært viktig når Sektor Gruppen nå skal realisere sin ambisjon for Stovner senter. Avtalen er en videreføring av et langt og godt samarbeid mellom de to selskapene.

Åpnet i 1975
– Veidekke er en meget profesjonell og kompetent utbygger, som har vist en solid forståelse for hvordan vi ønsker å utvikle Stovner senter. I tillegg til å gi senteret en skikkelig oppgradering og skape bedre løsninger inne ønsker vi å åpne opp senteret i så stor grad som mulig ut mot det som skal bli Linjeparken. Veidekke har lang erfaring med utvikling av kjøpesentre, ikke minst når det gjelder kompleksiteten ved å drive byggearbeider parallelt med et senter i full drift, sier Gaden.
   – Stovner senter har eksistert i 40 år og er en institusjon i norsk kjøpesentersammenheng. Senteret har spilt en uvurderlig rolle for lokalbefolkningen helt siden åpningen i 1975, og vi er stolte over å få være med å utvikle morgendagens Stovner senter i samarbeid med Sektor Gruppen, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør.

Høy miljøprofil
 – Prosjektet vil ha en høy miljøprofil, der nybygget skal sertifiseres til karakteren «Very good» etter standarden BREEAM Nor, og senteret skal driftes etter BREEAM In-Use. Den høye miljøprofilen forplikter, og det liker vi. Det vil innebære at vi stiller krav blant annet til valg av kortreiste materialer, lavere utslipp og bedre innemiljø. Dermed skal Stovner senter både bygges og drifte på en bærekraftig måte, sier prosjektsjef Alexander Almeland i Sektor.

Kilde: Veidekke

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1