Tips redaksjonen
01.05.2016

Stort behov for lakkeringsverksted i Oslo

Autopaint 1, som ble etablert i oktober 2015, kom i full drift i november samme år. Bakgrunnen for etableringen av oppretter- og lakkeringsverkstedet var at det fantes et stort behov for denne type tjenester i Oslo.

– Jeg hadde holdt på i 25 år som billakkerer og mente tiden var moden for å starte for meg selv, sier daglig leder Bülent Ertunc i Autopaint 1 i Micheletsvei på Furuset.

Lidenskap for faget
Bulle, som er hans klengenavn, har stor lidenskap for bil- og lakkeringsfaget. Målet er å tilby kundene topp kvalitet på alt av arbeid som utføres. Selskapet holder til i lyse og oversiktlige lokaler rett ved siden av Sam Eydesvei. Kundemottak med åpne glassvinduer inn mot oppretterverkstedet gjør at kundene kan følge med på deler av arbeidsprosessen.
   – De skal føle seg godt ivaretatt når de kommer til oss. Ukentlig har vi mellom 5 og 6 drop-in-kunder. Vi setter kunden i fokus og skal prismessig ligge midt på treet på arbeidene vi utfører. I tillegg til vanlig oppretting og lakkering tilbyr vi også smart repair av støtfangere og hjørner, opplyser Bulle. 

Lang merittliste
Bulle har en lang merittliste innenfor sitt fagfelt. I flere år har han arbeidet hos Bertel O. Steen, Spectra Billakkering Oslo og Ingus Biloppretting og Lakkering. Her fikk han bruke sine lakkeringskunnskaper maksimalt.
   – All yrkeserfaring har formet meg til den fagpersonen jeg er i dag. Ingenting overlates til tilfeldighetene når vi utfører lakkeringsarbeid. Bilen skal være like fin om ikke penere enn da kunden kjøpte den hos bilforhandleren. Det er viktig at sluttresultatet er meget bra. Vi er faktisk det eneste lakkeringsverkstedet som tilbyr kundene 7 års garanti på utført arbeid. Ifølge håndverkertjenesteloven er den normalt på 5 år.

I lære hos sin far
Bulle begynte i lære hos sin far da han var 15 ½ år gammel. Her arbeidet han i 7 ½ år til han etablerte et lite verksted som han drev i 2 ½ år. – Min var far en utrolig dyktig lakkerer. Hans fagkompetanse har vært med på å forme meg til den fagpersonen jeg er i dag. Jeg fikk tidlig kjennskap til hvordan jeg skulle utføre lakkering på en kvalitativ god måte. I fjor var tiden moden for å starte mitt eget verksted. Det er utenom det vanlige med eget kundemottak og glassvinduer inn til verkstedet slik at kundene kan følge med på opprettings- og lakkeringsarbeidet, forteller Bulle. 

Livstidsgaranti
Autopaint 1 har et nært samarbeid med lakkleverandører. – På sikt sysler vi med tanken om å tilby livstidsgaranti på våre jobber. En slik ordning vil bl.a. kreve årlig etterkontroll av biler, forteller Bulle.

Stortrives
Bulle tok lakkeringsfagbrevet i 1994 med yrkesfaglig opplæring på Sogn Videregående Skole. I nærmere 25 år har han arbeidet som lakkerer.
   – Jeg stortrives i faget og har som skomakeren «blitt ved min lest». Jeg gleder meg til å komme på jobb hver eneste dag. Mandag er faktisk den beste dagen av alle. Da er det en ny uke med nye muligheter. Min store lidenskap for biler og faget smitter over på mine medarbeidere. 

Tre medarbeidere
Autopaint 1 har tre medarbeidere som alle har en eierandel i selskapet. Oppretteren har 10 prosent av aksjene, mens investeringsselskapet Cetin Invest eier 40 prosent. Eieren av investeringsselskapet driver også Riis Bilglass på Furuset. – Det har generert flere kunder til oss. Forøvrig har vi et godt nettverk av kunder, sier Bulle. Han legger til at målsettingen på sikt er å oppnå en omsetning på mellom 2,5 og 3 millioner kroner. – Våre kunder er vanlige bilbrukere og bilentusiaster med doninger som skal ha en spesiell lakkeringsfinish. Mange kunder har etterlyst et spesialverksted for oppretting og lakkering. Jeg håper jeg kan tilfredsstille dem med vår kompetanse.

Vokser ikke på trær
Flere opprettings- og lakkverksteder er lagt ned i Oslo de siste årene. – Årsaken er at store merkeforhandlere har egne skadesentre og lakkerere. De har gjort eksistensgrunnlaget for mindre verksteder vanskelig. Alt arbeid går til de store aktørene på markedet, sier Bulle. Han vil prøve på å endre på denne praksisen. – Når forsikringsselskaper ser at vi utfører jobber i toppklassen, håper jeg vi klarer å ta opp konkurransen med merkeforhandlerne. Skiller vi oss ut med kvalitetsarbeid og garantiordninger som ingen andre har, kan det gå i vår favør. Dernest er det viktig å få bukt med useriøse aktører i lakkbransjen, som ødelegge markedet for små og seriøse virksomheter.

Utvidelsesplaner
På spørsmål om Bulle har planer om å utvide virksomheten når markedet tar skikkelig av, svarer han: – Da er planen enten å utvide eksisterende verksted eller etablere flere avdelinger i Oslo. Behovet for slike tjenester er stor i hovedstaden. Men først av alt må vi øke oppdragsmengden i Micheletsvei, før vi begynner å sysle med slike tanker. I løpet av de tre første månedene vi har eksistert som firma, har oppdragsmengden på firma-, privat- og drop-in-kunder økt. Det lover godt for fremtiden, avslutter han.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1