Tips redaksjonen
20.07.2015

Storkontrakt til Norwegian Electric Systems

Norwegian Electric Systems (NES) har signert kontrakt til med verdi av ca. 95 millioner kroner.

NES leverer mesteparten av sine produkter til markedet for OSV og selvgående jack-up-fartøy. Etter nedgangen i oljeprisene var det viktig for NES å utvide sitt markedsområde til andre segmenter som er mindre sårbare med tanke på oljeprisene.
   I fjor solgte NES løsninger til militærfartøy og fiskebåter, og nå skal selskapet levere elektrisk fremdriftssystem til topp moderne bilferger. Fergene er designet av innovative skipsingeniører fra LMG Marin. Disse fergene skal eies og opereres av Tallin Estland. NES` tidligere erfaring er ombyggingen av fergen «Olav Duun» for to år siden.
   Det er bestilt totalt fire ferger. To skal bygges på verftet Remontowa i Polen, og de to andre på verftet Sefine i Tyrkia.
   – Dette er en kjempekontrakt for NES. Det er første gang vi har solgt til Sefine Shipyard, og første gang vi skal samarbeide med Port of Tallinn. Vi har hatt stor konkurranse fra Tyskland og USA på denne leveransen, men NES kunne tilby den beste tekniske løsningen og konkurransedyktige betingelser. Vi ser frem til å samarbeide med våre nye partnere på denne leveransen til disse bilfergene, som vil betjene innbyggerne i Estland i lang tid fremover, sier Fridtjof Erichsen, sales manager i Norwegian Electric Systems.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1