Tips redaksjonen
20.07.2015

Storbritannia passerer Norge – flere nye biler med DAB+

75 prosent av alle nyregistrerte biler i Storbritannia leveres nå med DAB+ som standard- eller ekstrautstyr. DAB-andelen i nye biler er enda høyere i Storbritannia enn den er i Norge.

I følge Digital Radio UK, som jevnlig kartlegger DAB-adelen i biler på det britiske markedet, leveres bortimot to tredeler av disse med digital radio som standard. De nye tallene ble offentliggjort i Storbritannia 27. april.

Vekst på ett år
I mars 2015 hadde 64,9 prosent av nyregistrerte biler digital radio som standard, opp fra 50,7 prosent i mars året før. Ytterligere 10 prosent av bilene har også digital radio tilgjengelig som tilleggsutstyr, noe som betyr at 75 prosent av nyregistrerte biler i Storbritannia har DAB+-radio tilgjengelig som standard- eller ekstrautstyr.
   – Det er gode nyheter at så mye som to tredeler av nye biler nå kommer med digital radio som standard. Dette er imponerende fremgang, og med enda mer digitale stasjoner som lanseres neste år, er det klart at digital radio er ferd med å bli et må-ha i bilen, sier Ford Ennals, administrerende direktør i Digital Radio UK.

Påvirker Norge
De britiske tallene viser at DAB-andelen i nye biler generelt er høyere i Storbritannia enn i Norge. Registeringer gjort i januar 2015 viste at over 60 prosent av nye biler i Norge har DAB+ som standard eller ekstrautstyr. Andelen er høyere hos de mest etterspurte bilmerkene. En kartlegging blant storselgere viser at 20 av 20 bilmerker tilbød DAB som standard eller tilvalgsløsninger ved inngangen til året.
   – Vi ser nå at norsk bilbransje har kommet svært langt med radio-oppgraderingen og tilgjenglighet av DAB+ i nye biler. Her har de hatt mye drahjelp fra britisk bilindustri, som leder an, sier Jarle Ruud, markedssjef i Digitalradio Norge.
   – Norske bilimportører er nå også godt i gang med å finne løsninger også for oppgradering av FM-radioer, slik at bileiere med gamle biler får gode oppgraderingsmuligheter, legger Ruud til.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1