Tips redaksjonen
11.04.2016

Stor oppslutning om årets Lexit Group-messe

Oppslutningen om årets Lexit Group-messe i Posthallen i Oslo i slutten av januar var vesentlig høyere enn fjorårets arrangement. De besøkende fikk presentert en rekke hardware- og softwarenyheter og innføring i løsninger skreddersydd for egen virksomhet.

– Tilbakemeldingene fra både besøkende og utstillere var entydig positive, forteller både gründer Kai Gunnar Herseth og forretningsutvikler Svein Degenes Lauritsen. – Minimessa er derfor kommet for å bli!

Viktig tiltak
For det er ingen tvil om at minimessekonseptet er et viktig tiltak for å vise frem selskapets løsninger for lager, logistikk, POS/retail, field service, kommunal- og helsesektoren.
   – Når så mange besøkende velger å være til stede på messa, er det en bekreftelse på at det er en riktig måte å kommunisere budskapet på. En kombinasjon av faglig innhold, etablering av kontakter, god mat og drikke, satte prikken over i’en, sier Degenes Lauritsen.

Innovative løsninger
De kan fortelle at målet for Lexit Group er å være i forkant av utviklingen og presentere de mest innovative løsningene på markedet.
   – Vi klarte det godt på årets messe. Deltakerne mente utstillingen var spekket med nyheter. Her kunne de orientere seg om løsninger tilpasset egen virksomhet. En annen fordel var at ledende produsenter var til stede med egne stander, sier Degenes Lauritsen.

Selektiv utvelgelse
– Vi er selektive i utvelgelsen av produkter og løsninger. Det er også en av årsakene til at flere store retail- og dagligvareaktører har valgt å samarbeide med oss i flere år. Med over 20 års bransjeerfaring og et godt forhold til ledende produsenter er vi godt skodd for å møte fremtidige utfordringer. Vår styrke er at vi er produsentuavhengige og tilbyr kundeløsninger de etterspør, sier Degenes Lauritsen. Han legger til at Lexit Group har en meget god posisjon i Norge, Sverige og Danmark. – Når kundene handler hos oss, får de et nært forhold til våre produsenter. De står fritt i valg av løsninger skreddersydd for dem.

God produktkunnskap
– Våre medarbeidere har svært god produktkunnskap og er i stand til å veilede kundene i riktig valg av produkter til de oppgavene de skal løse i hverdagen. Vi tilbyr riktige løsninger med lang holdbarhetstid. I tillegg har vi et godt utbygd service- og vedlikeholdsapparat, sier Degenes Lauritsen. Han kan fortelle at produsenter som Star Micronics, Zebra, Bluebird, Marel og Honeywell deltok på messa. – Samarbeidet med dem er en forutsetning for vår videre vekst.

Verdens første håndterminal med Windows 10
– Vi presenterte verdens første håndterminal med Windows 10 som mange store bedrifter/organisasjoner har etterspurt i lengre tid i tillegg til en Androide IP-67-terminal. Xplore Technologies leverer nå ultrarobuste nettbrett i både Windows- og Android-format som er et meget godt alternativ til konkurrerende løsninger på markedet. De leveres med flere porter og har en rekke bruksområder, sier Helge Stenstvedt i Lexit Group, som har store forventninger til produktet. – Vi har gode erfaringer med produktene fra Xplore Technologies, som bl.a. har levert ultrarobuste nettbrett til forsvaret i USA og for EX-soner – oljeindustri og plattformer, påpeker han.

mPOP
Internasjonal salgsdirektør Keith Pervey i Star Micronics mener messen til Lexit Group er en fin arena for å få vist frem selskapets og produsentenes løsninger.
   – Vi har samarbeidet med dem i over 15 år i Norge, og de er vår Premium Partner. Den store nyheten under messa var presentasjonen av verdens første Bluetooth integrerte printer og kassaskuff som går under navnet mPOP. Den har en lekker design og enkle tilkoblingsmuligheter samt høy funksjonalitet og kan integreres mot mobile programvarer og kortterminalsystemer. Den kan kobles med Bluetooth mot nettbrett og smarttelefoner fra både Apple, Androide, Windows og Linux, understreker han.

Mot portable løsninger
– Både eksisterende og nye kunder fikk en innføring i våre POS- og retailprodukter, sier Geir Karlsen, som har ansvaret for disse produktene i Lexit Group.
   – Retailprodusentene har lansert produkter med nye prosessorer som bruker mindre strøm, og som har en smakfull design. Vi registrerer at markedet går mot mer portable løsninger (nettbrett/smarttelefoner), som kommuniserer trådløst med kvitteringsskrivere og kasseskuffer enten separat eller som en enhet. Flere softwareselskaper har lansert portable POS-løsninger slik at du kan ta med deg kassapunktet til strategiske salgspunkter i butikken. Den Bluetooth-integrerte printer- og kassaskuffløsningen, mPOP fra Star Micronics, kan benyttes som et separat kassepunkt i butikken der kunden betjenes fra et nettbrett med Bluetooth-tilkobling. I kjøpesentre med egne sport-, elektronikk- og klesbutikker vil mPOP være et godt alternativ. Betjeningspersonalet slipper å gå til et stasjonært kassapunkt for å innhente produktinformasjon, presiserer han.

Skaper kontakt
– Messa til Lexit Group er viktig for å holde kontakt med eksisterende og nye kunder, sier Sales Engineer Edward Michaelsen i Zebra Technology AS. – Samarbeidet har vart i flere år, og vi anser Lexit Group som en av våre viktigste forretningspartnere i Norden. Dette forholdet kommer til å bli forsterket i fremtiden. På messa viste vi frem en del av våre håndterminaler i tillegg til våre printere, kan han fortelle. 
   Zebra Technology er produsent av skannere for både håndholdte terminaler og kassapunkter. I tillegg leverer selskapet håndholdte terminaler med Windows Mobile og nå med Androide. Før Zebra ble etablert var de en del av Symbol.

Får frem produktbredden
– Oppslutningen om vår stand og interessen for våre produkter var stor på messa, sier Solution Architect Bjørn Einar Larsen i Honywell. – Slike arrangementer er viktig for å få frem produktbredden. Her hadde vi en blanding av mobilitets- og skannerprodukter og truckterminaler som bidrar til å effektivisere hverdagen, redusere kostnader og forenkle driften for våre kunder. Våre nettbrett tåler store ytre påkjenninger og belastninger og er ideelle for bruk i industri og produksjon.

Dolphin CT50
– På håndterminalsiden har vi toppmodellen Honeywell Dolphin CT50. Den leveres med en innebygd 2D-skanner, 4G, 4,7ˮ og batteri som varer hele arbeidsdagen. Dette er en profesjonell håndterminal til industribruk som tåler mye juling, og som kan brukes i fuktige miljøer. Terminalen leveres i Android- og Windows-format. Vi viste også frem en rekke industriskannere i serien Granitt som kan skannes på over 20 meters avstand avhengig av størrelsen på strekkoden.
   Honeywell er produsent og leverandør til Lexit Group. De er en viktig partner som vi har hatt et tett og godt samarbeid med i mange år, sier Larsen.

Gir trygghet
– Siden 1995 har vi hatt et nært og godt samarbeid med Lexit Group. De har gitt oss trygghet i valg av riktige løsninger, sier IT-ansvarlig Freddy Andre Henriksen i Matbørsen.
   – På industri- og softwareområdet skiller de seg ut med sine state-of-the-art-produkter tilpasset våre behov. De har svært dyktige medarbeidere som vi hele tiden kan dra veksler på. Lexit-utstyret har rullet og gått i mange år uten problemer. Vi har et uformelt partnerskap med stor påvirkningskraft i utforming av produkter. Mange av våre forslag har kommet med i senere versjoner.

Viktig arena
Matbørsen flyttet inn i nye produksjonslokaler på Borgerskogen i 2001. – Siden den gang har vi komplementert med nytt utstyr fra Lexit Group – alt fra industrilinjer til manuelle veiestasjoner. I tillegg er vi storbruker av selskapets trykkeritjenester i Sverige som lager ferdigtrykte etiketter. Vi bruker også deres Foptec-system for automatisk reseptberegning, deklarering og produkt grunndata. Lexit Group er svært leveransedyktige, noe som er avgjørende i vår hektiske hverdag. Vi opererer med korte holdbarhetsdatoer. Svikter maskinparken, vil det kunne få fatale konsekvenser for vår leveransepresisjon. Bank i bordet, har utstyret fra Lexit Group fungert optimalt, og vi har så langt ikke hatt nedetid i produksjonen, sier Henriksen.
   Han var imponert over mangfoldet av produkter og løsninger som ble vist frem på messen. – Det er en viktig arena for kunder som vurderer å gå til anskaffelse av nye systemer, sier han.

Stor utvalg
– Vi har levert mange produkter til Matbørsen siden vi innledet samarbeid med dem, sier Per Kristian Myklebust hos Lexit Group. – De var de første som tok i bruk røntgenmaskiner og var tidlig ute med innføringen av automatiske etiketteringsmaskiner. For øvrig leverer alle avdelingene våre utstyr til Matbørsen, avslutter Myklebust.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1