Tips redaksjonen
05.05.2015

Starter VM i sjømat

Norges sjømatråd er med på laget som skal arrangere Arctic Delight VM i sjømat, et arrangement som skal vokse til en internasjonal kokkekonkurranse for toppkokker fra 2017.

Veien til et etablert VM i sjømat starter altså i Midt-Troms. Der skal konkurransen testes ut, med kokkelærlinger og hobbykokker fra regionen som deltakere. Et arrangement av samme omfang vil bli arrangert på Skjervøy i Nord-Troms senere i år. Neste år tenker arrangørene nasjonalt. Deretter skal tredje trinn og et mesterskap med internasjonal deltakelse på plass.

Ny arena for sjømat
Arrangørene av Arctic Delight VM i sjømat, Air Communications, har maktet å samle en lang rekke markante og sterke samarbeidspartnere til mesterskapet, og Norges sjømatråd kjenner så absolutt sin besøkelsestid.
   – I tillegg til det potensiale arrangementet har med tanke på å rette en hel verdens fokus på norsk sjømat, er vi også begeistret for måten dette er tenkt bygget opp, sier markedsrådgiver Mette Dalsbøe Ottem i Norges sjømatråd, som synes den trinnvise oppbyggingen fra lokalt, via nasjonalt og til internasjonalt gir tiltaket høy troverdighet.

Publikumsvennlig VM
– Vi ønsker å være med på å bygge Norge som den ledende sjømatnasjonen og har brukt mye tid på å finne den rette formen på arrangementet, sier Jon Eirik Jakobsen, som er overbevist om at tretrinnsraketten fra lokal til internasjonal, er nødvendig for å nå målet. Det første året har mesterskapet fokus på både tradisjonelle og nye retter av torsk og laks, og engasjement blant publikum er en sentral verdi for arrangørene.
   – Vi ønsker at publikum skal integreres mest mulig i det som skjer underveis i mesterskapet, sier Jakobsen, og lover et arrangement som både skal engasjere og overraske.
   En av godbitene blir en egen pop-up-restaurant med plass for 100 sultne matelskere. Restaurantene De 4 Roser og Emmas Drømmekjøkken fra henholdsvis Harstad og Tromsø, har tatt med seg både utstyr og personale for å drive restaurant hver sin dag på Finnsnes.

Vil inspirere til yrkesvalg
Arrangørene håper at et massivt fokus på sjømat vil inspirere til mer og bedre utnyttelse av råvarer, samt øke interessen for å jobbe med mat.
   – Rekruttering til matfagene i skoleverket og tilgangen på interesserte lærlinger har lenge vært et problem for sjømatbransjen. Færre og færre velger mat som yrke, og vi håper i så måte å bidra til økt rekruttering, sier Jakobsen og viser til et eget motiveringsprosjekt for elever i grunnskolen som kjøres parallelt med mesterskapet.

Samler bred støtte
Ideen om et VM i sjømat har samlet bred støtte, og arrangørene har mobilisert på mange hold. I tillegg til Norges sjømatråd er Troms Fylkeskommune, Råfisklaget, Lerøy Aurora SalMar, Nor Seafood, Sparebank 1 Nord-Norge, Finnsnes Forum, Lenvik kommune, Finnsnes Hotell, Amfi Finnsnes og Bama blant samarbeidspartnerne.

Kilde: seafood.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1