Tips redaksjonen
20.04.2017

Stadig mer ses fra oven

Droner er fremtidens fotografer, og de fanger verden på helt nye måter.

Både omfanget og etterspørselen etter dronebilder øker stadig, ifølge tall fra bildebanktjenesten Adobe Stock.
   Såkalte flyfoto, som inntil nylig har vært reservert småfly, helikoptre og satellitter, har nærmest blitt allemannseie takket være billige og lettanvendelige droner. De små flygende innretningene brukes nå til å ta imponerende bilder og videopptak av alt fra store sportsarrangementer til mektige naturlandskap, og til bruk i alt fra reklame til storslåtte filmproduksjoner.
   Ifølge statistikk i bildebanktjenesten Adobe Stock er utvalget av slående bilder og videoer tatt i fugleperspektiv allerede enormt – og interessen for materialet er økende. Antall søk etter dronefotoer i denne bildebanktjenesten steg med 5 prosent fra starten av 2015 til starten av 2017. Basert på erfaringer med tidligere trender regner Adobe med at interessen for slike bilder og videoer vil kunne øke med hele 14 prosent bare i løpet av inneværende år.
   – De virkelig gode dronefotografene bruker landskapet som lerret og lager egne motiver med de objektene og fargene som allerede finnes på bakken. De er kreative og presser hele tiden grensene for hva fotografi kan gjøre, og hvordan vi ser verden, sier Jes Schuym, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe.
   Også på Instagram har fotografier av verden sett ovenfra slått godt an. De mest populære dronefotografene følges av tusenvis av brukere som hver dag blir servert fantastiske bilder.

[Tilbake]

 Makeweb 4.1