Meny
03.01.2015

Spray hunden synlig

I høstmørket gjelder det å bli sett. Det siste på refleksfronten er en spray som kan brukes rett på klærne, eller rett på hunden.

 

– Reflekssprayen skal ikke være et alternativ til vanlig refleks, men den er et godt tilleggsprodukt som er enkelt å bruke. Det finnes også varianter for kjæledyr og harde gjenstander, sier kategorisjef Stian Jørgensen i Jernia.
  
Sprayen er en svensk oppfinnelse og har vært en suksess i Sverige siden den kom for et år siden. Nå er den også å få kjøpt i Norge.
   – Skal du ut på en løpetur om kvelden, er det fort gjort å spraye litt på jakken. Sprayen er usynlig når det er lyst, men synes godt i mørket. Ved vask forsvinner sprayen, forteller Jørgensen.

Spray hunden
Også kjæledyrene kan få en tryggere mørketid med litt spray på pelsen.
   – Før man skal ut på kveldstur med hunden, er det bare å spraye den litt først. Har du hest, er det enkelt å spraye litt både på kropp og bein, sier Jørgensen.
  
Han tror den nye reflekssprayen vil kunne bidra til å redde både mennesker og dyr.
  
– Den gjør det enklere å synes i mørket og er praktisk å bruke. Å feste reflekser på hunden, hesten eller sykkelen er vel og bra, men ved å spraye på refleksspray blir synligheten langt bedre, sier han.
  
Har du gjerdestolpe eller stein ved garasjen som er lett å kjøre på etter mørkets frembrudd, kan metalic-varianten brukes. Spray rett på gjenstanden, og den blir lettere å se.
   – Om høsten og vinteren irriterer vi oss ofte over ting som kan være vanskelig å få øye på i mørket. Bare fantasien kan sette grenser for hva den kan brukes på. Kanskje slipper du å rygge ned postkassen denne vinteren, sier Jørgensen.

Ikke glem refleks
Trygg Trafikk understreker viktigheten av å bruke vanlige refleksbrikker, vester eller bånd.
   – Reflekssprayen har ikke like god lyseffekt som godkjente reflekser. Den må derfor ikke erstatte den godkjente refleksen, sier kommunikasjonssjef Carina Henske i Trygg Trafikk.
  
Som et tilleggsprodukt til vanlig refleks har hun tro på produktet.
   – Sammen med godkjente reflekser vil den være med å gi mer synlighet i mørket. Dessuten kan den spayes på der det er vanskelig å feste andre typer reflekser, som på et sykkelhjul eller et hestebein, sier Henske.

Kilde: Newswire

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no