Tips redaksjonen
10.07.2017

Spesialbygd elbil skal hjelpe bygruppe med søppelrydding

Hver eneste dag fyller bygruppa i ASVO flere søppelsekker med avfall fra gatene i Sarpsborg. En spesialbygget elbil skal nå gjøre ryddingen enklere.

I vinter fikk Sarpsborg ASVO, en kommunal bedrift som engasjerer yrkeshemmede, ideen om å ta i bruk en elbil til søppelryddingen. Nå er kjøretøyet på plass hos bygruppa, som hver dag sørger for å holde Sarpsborg sentrum rent og ryddig.
   – Denne løsningen fungerer veldig bra for oss. Bilen er praktisk og til stor hjelp fordi vi kan rydde mer effektivt, sier arbeidsleder for ASVOs bygruppe, Stefan Vietchev.

Slipper tunge løft
Bygruppa har blitt avhengige av elbilen i det daglige arbeidet. Når søppelsekkene er fulle, fraktes de med kjøretøyet til søppelcontaineren. Elbilen lades om natten og har en batterikapasitet som holder hele arbeidsdagen.
   – Den er spesialbygd for oss. Den har plass til alt vi trenger i jobben og hjelper oss å gjøre arbeidet mer effektivt, i tillegg til at bygruppa slipper å løfte de tunge sekkene. Det er heller ingen motor som bråker og dermed kan de ferdes i byen tidlig om morgenen og jobbe uten at de forstyrrer noen, sier Vietchev.

Sparer 1,5 time hver dag
Det er Dan Sindre Jakobsen og Morten Borgen i bygruppa som bytter på å kjøre den nye elbilen. Med en toppfart på 10 km/t går den ikke så fort, men det er raskt nok, forteller Jakobsen.
   – Bilen fungerer kjempefint i arbeidet vårt. De andre i bygruppa trenger bare ringe oss når søppelsekkene er fulle slik at vi kan hente dem. Vi sparer ca. 1,5 time hver dag på å bruke elbilen. Og så er det ekstra fint å gå på jobb når vi har en så fin bil, sier Dan Sindre Jakobsen.

Spesialbygd
Det er en spesialbygd versjon av Weecar-modellen ”Elise” som nå er i drift langs Sarpsborgs gater. Bilen ble levert av Batteribilen AS i Oslo på forespørsel fra Sarpsborg ASVO. Daglig leder i Batteribilen, Ronni Borgerud, forteller at det er første gang de har fått en slik henvendelse.
   – Vi brukte litt lengre tid enn planlagt på å lage den, men det var veldig gøy. Det var viktig for bygruppa å kunne få med seg søppelsekkene uten å gjøre tunge løft. Vi måtte tenke litt nytt, men monterte til slutt en søppelkasse på WeeCar’en. De ville også ha et blinkende lys på taket, samt feste for to koster, spade, ishakke og en boks på siden for sprøytespisser. Det ble til slutt den mest praktiske elbilen vi har levert, avslutter Borgerud.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1