Tips redaksjonen
02.01.2014

Spennende skoutviklingsprosjekt for offshoreindustrien

Arbesko har sammen med Linjebygg Offshore AS utviklet to nye skomodeller spesielt tilpasset offshoreindustrien.

Linjebygg Offshore (LBO) leverer vedlikeholds- og modifikasjonsprosjekter til olje- og gassektoren. Dette omfatter engineering, leveranse og gjennomføring offshore eller på land. 
   LBOs spesialitet er å utvikle teknisk sikre og kostnadseffektive løsninger for en rekke utfordrende oppgaver, både høyt og lavt på offshoreinstallasjonene.

Krevende miljø og høye krav til utstyret
LBO jobber i et svært krevende miljø, og de stiller høye krav til utstyret. De var ikke fornøyd med fottøyet de benyttet og valgte å gå inn på et omfattende skoutviklingsprosjekt med Arbesko. De valgte ut to standardmodeller i Arbeskos sortiment, og ba om ytterligere produktforbedringer. Modellene ble justert etter LBOs ønsker og behov, og etter flere runder med utprøvinger av prototyper kom man frem til to nye skomodeller som passet perfekt for LBO.

Halvhøy verneskolett og høy støvlett med vanntett glidelås
Begge de nye modellene er bygd etter Arbeskos prinsipper om Stability System. En vernesko skal gi støtte og stabilitet og avlaste bevegelsesapparatet under arbeid. Modellene har  formpressede hælkapper, som sikrer at skoen sitter godt på foten, og en formpresset bindsåle med gelenkstøtte i fotbuen. Skinnet er strukket under bindsålen for at skoen skal beholde størrelse og passform gjennom hele levetiden. Begge modellene har Energy Gel Duo , en ekstra innvendig støtdemping med en støtdempende gelepute i hælen og et tilsvarende støtdempende parti under tåballene.
 
  Den halvhøye verneskoletten 423 i fullnarvet Super 8-skinn (bildet)  har Thermolite-isolering, aluminiumståhette, ekstra tåforsterker på tuppen, myk spikertrampbeskyttelse, varm fleecebelagt Poliyou -innleggssåle, utenpåliggende belgpløse og solide metallmaljer til skolissene. Den høye støvletten 50692 har de samme materialene og er konstruert på samme måte, men den er utstyrt med både snøring og glidelås.
  
 – På modell 50692 leverer vi den helt nyutviklede patenterte løsningen H2O Blocker, som er en innsydd vannlås som ligger bak glidelåsen, forteller Odd E. Hanssen på Arbesko. – På den måten kan vi bruke en grov og slitesterk glidelås med store hekter (tenner) og likevel få en vanntett sko. Vannlåsen drenerer vann bort fra glidelåsen og forhindrer at man blir våt. Dette er helt unikt i sitt slag, forteller han videre.
  
– Når man har dette systemet i glidelåsen, og vi i tillegg har brukt vårt gjennomimpregnerte Super 8 skinn, som vi har testet mot vanngjennomtregning i 24 timer, får vi en vanntett støvlett, som er rask og enkel å ta av og på, og som man på grunn av snøringen får tilpasset perfekt til sine føtter, sier Hanssen.

Ekstra sklisikker yttersåle
– Noe annet som er unikt med skoene, er den helt spesielle yttersålen. Det kan være svært glatt på underlag av stål og grating, som blant annet finnes offshore og på skipsdekk. Her har vi brukt nitrilgummi, som er varmebestandig og slitesterk, men vi har samtidig gjort den såpass myk at den får et unikt grep på denne type underlag, forteller Hanssen, og fortsetter:  – Denne yttersålen vil også være sklisikker på snø og is og beholde sine egenskaper også i streng kulde. Begge modellene har fått den høyeste godkjenning på sklisikkerhet, og er godkjent i sklisikkerhetsklasse SRC. Dette vil også gjøre skoene attraktive for flere enn typiske offshorekunder. Alle som sliter med glatt underlag og som stiller ekstra høye krav til sitt vernefottøy, vil med fordel kunne benytte 423 og 50692.
 
  – Dette er skomodeller som kan benyttes i bygg- og anleggsbransjen, i gruver og i stein- og betongindustri, på skipsverft, innenfor shipping, mekaniske verksteder, tungindustri og alle andre steder der man som trenger en solid og robust sko som er gjennomtenkt i alle sine detaljer. Faktisk har de svenske gruveselskapene LKAB og Boliden også begynt å bruke disse skomodellene, avslutter Hanssen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1