Tips redaksjonen
01.08.2017

Sparer halvannen måned på å bygge med tre og trefiber

- Et prosjekt som tidligere ville ha tatt åtte måneder, går nå halvannen måned raskere, til lavere kostnader for oss, sier Kenneth Refseth i Refseth Bygg.

Kenneth er medeier i farens byggefirma på Støren i Sør-Trøndelag. For noen år siden deltok de på Hunton-akademiet på Gjøvik, og gjennom tre dagers opplæring fikk de sansen for byggemetoden.
   – Det forenkler mye og gir en raskere byggeprosess for vår del. Basert på arkitekttegningene fra Idéhus prosjekterer Hunton husene og leverer alt ferdig til byggeplassen, forteller Refseth.
   Han foretrekker løsningen fordi det er hundre prosent rent tre, det miljøvennlig og gir sunne arbeidsforhold. Det aller viktigste er likevel selve bygget og de som skal bo der.
   – For bygget betyr det mye at det ikke blir tett, slik at det puster og gir et veldig godt inneklima, sier Refseth, som for det meste selger nye hus på anbefaling fra kunder.
   I både vegger, gulv, tak og på råloft finner vi materialene fra Gjøvik-bedriften.
   – Arbeidsklimaet på våre prosjekter er kjempegodt, også mens isoleringsarbeidet pågår. Selv med åpen blåsing støver det lite, og håndverkerne slipper å håndisolere. Det er de veldig glade for. I tillegg får vi den fine lukten av sagbruk over hele byggeplassen, sier Refseth.
   Refseth Bygg har etter en rekke prosjekter gode erfaringer med den naturlige metoden. Samarbeidet handler ikke bare om effektive og bekymringsfrie dager på byggeplassen:
   – De Hunton-ansatte har solid fagkunnskap og er en ressurs for oss hvis vi støter på utfordringer. De finner bestandig en god løsning, sier Kenneth Refseth.
Refseth Bygg er grunnlagt av Roger Refseth, som har sønnene Kenneth og Emil med på laget.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1