Tips redaksjonen
11.08.2016

SmartDok er et veldig viktig hjelpemiddel for Harald Nilsen AS

Harald Nilsen AS er Finnmarks eldste bygningsentreprenør. Bedriften har sitt utspring i firmaet Murmester Harald Nilsen, som ble startet tilbake i 1959. Selv om firmaet er eldst, er de absolutt ingen sinke når det kommer til å ta i bruk ny teknologi. Entreprenøren bruker SmartDok i arbeidet og er ikke i tvil om at bruken av systemet har ført til bedre dokumentasjon.

– Vi har jobbet med skjema/bilde-modulen i SmartDok en god stund nå. Vi synes den er genial og enkel i bruk, sier prosjektleder hos Harald Nilsen AS, Alf Christian Losvar.
Skjema/bilde-modulen i SmartDok lar deg fylle ut skjema/sjekklister på PC, mobil eller nettbrett. Her kan en enkelt ta bilder og legge dem sammen med sjekklistene. Når en sender disse inn, havner de på rett prosjekt, slik at det blir enkelt for prosjektleder/HMS-leder å få oversikt over hva som er kontrollert, og hvilke avvik som har oppstått. Hos Harald Nilsen AS har bruken av denne modulen båret frukter.
   – Bruken av sjekklistene er enkel og fører til en bedre dokumentasjon. Anbefales, sier prosjektlederen.

Forenkler arbeidet betydelig
HMS og KS blir bare viktigere og viktigere i dagens samfunn. Jo enklere det er å utføre oppgavene innenfor dette feltet, desto større er sannsynligheten for at det blir gjort, og man sparer verdifull tid. Hans Kristian Solvold er hovedverneombud hos Harald Nilsen AS og en aktiv bruker av skjema/bilde-modulen. HMS har aldri vært enklere å følge opp.
   – Min arbeidsdag som hovedverneombud har blitt enklere og mer effektiv med bruk av SmartDok. Alternativet som er penn, papir og arkivering, tør jeg ikke tenke på en gang, sier han.
   Solvold og selskapet har funnet mange bruksområder for modulen.
   – Jeg bruker den til vernerunden, der jeg blant annet tar bilder av hendelser og legger det inn. Jeg fører også inn rapport om uønskede hendelser (RUH) samt fører avviksrapporter inn i skjema/bilde-modulen. Basene hos oss fører sjekklistene, sier Solvold om den allsidige bruken av SmartDok.
   I SmartDok kan en enkelt også gjennomføre revidering av skjema, noe som skal gjennomføres årlig. Dette forsikrer deg at du alltid har siste versjon av skjema tilgjengelig.

Skal bli miljøfyrtårn
Harald Nilsen AS skal nå inn i en prosess der de ønsker å bli sertifisert som miljøfyrtårnsbedrift. Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjon i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn.
   – En del av denne prosessen blir å lage egne skjema for avfallshåndteringen i SmartDok. Dette kan vi gjøre selv, eller vi kan be SmartDok lage dette skjemaet for oss, sier Solvold.
SmartDok har alltid kunden i fokus, og vårt salgs- og supportteam er alltid parat med å hjelpe kundene å bli enda bedre.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1