Tips redaksjonen
09.02.2018

Smart online design av skap

Bilindustrien har løst det, og nå følger bransjen for apparatskap etter.

Rittal er først ute med et smart online system der kunden enkelt kan designe sin egen kapsling.
   Et kompakt apparatskap kan i prinsippet se forskjellig ut. Det finnes en rekke alternative løsninger med eller uten kjøling, paneler, knapper og strømforbindelser fra forskjellige retninger. Konstruksjonsarbeidet er derfor krevende og omfattende. Risikoen for feildimensjonering og feilplassering av komponenter er stadig til stede. Det kreves kunnskap om alt nytt tilbehør som kan gjøre det enklere samt øke sikkerheten i skapene.

Designe skap like lett som å velge bil
Du har sikkert en eller annen gang vært på forskjellige bilprodusenters hjemmeside. Mange tilbyr funksjonen "Bygg din egen bil", hvor du med få klikk kan velge modell, farge, hjulsett, takluke, tilhengerfeste og annet diverse utstyr. Til slutt presenteres den bilen du ønsker.
   - Det er denne presentasjonsteknologien vi nå tar i bruk, sier Per Magnusson, produktsjef hos Rittal, verdens ledende leverandør av innovativ kapslingsteknologi.

Klikk deg frem til en komplett løsning
Vanskeligere enn dette behøver det ikke å være: I det nye Rittal Configuration System klikker kunden seg frem til sitt valg. Velger skapstørrelse, modell, komponenter som skal monteres samt hvor de skal plasseres i skapet, kan også velge nøyaktig hvor hull skal bores eller skjæres ut, alt dette presenteres i en intelligent 3D-modell.
   Systemet er så smart at det bare viser de komponentene som er kompatible med det valgte produktet, for eksempel vifte og filterenheter. Kunden trenger ikke å bekymre seg for alle de andre titusenvis av tilbehør fra produktkatalogen. Og systemet holder styr på at komponentene sitter riktig.
Resultatet blir en komplett innkjøpsliste som leveres med CAD tegninger og monteringsanvisninger.

Komplett system
- Kunden kan velge å kjøpe enten en fullt konfigurert kapsling eller bare de nødvendige komponentene separat. Dette gjør teknologien ekstra bra. Vi forventer at våre kunder vil spare mye tid med dette systemet, med færre feil og høyere effektivitet når skapene tas i bruk, avslutter Per Magnusson.

Rittal Configuration System er fritt tilgjengelig på www.rittal.no.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1