Tips redaksjonen
19.12.2014

Smappee vil kutte norske strømregninger med 1,7 milliarder kroner

Smappee setter norske husholdninger i stand til å overvåke strømforbruket sitt i sanntid, og til å treffe konkrete og varige tiltak for å redusere strømregningen. Samtidig vil de bidra til å redusere den globale sløsingen med energi.

 

En lampe i gangen, en datamaskin på standby eller en telefon som står og lader hele dagen; strømsløsingen foregår i nesten alle norske hjem. Tilsammen utgjør dette ca. 770 kroner i året pr. strømabonnent, uten at forbrukerne er seg dette bevisst. De fleste husholdninger er uvitende om de reelle kostnadene ved strømforbruket til apparater i standby-modus, og samtidig er nye strømslukende tekniske enheter på full fart inn på markedet. Som følge av dette betaler forbrukerne strømleverandørene ca. 1,7 milliarder kroner for mye over den årlige strømregningen. 

Gir forbrukeren styringen
Smappee energimonitor (til salgs på Smappee.com og i Apple-butikker for 199 €), som nå er tilgjengelig i Norge, registrerer og måler strømforbruket for de ulike enhetene og apparatene i hjemmet og setter forbrukerne i stand til omgående å redusere unødvendig strømforbruk. Smappee energimonitor fungerer sammen med en gratisapp for smarttelefoner og nettbrett. Smappee gjør det til og med mulig å se om du lot noe stå på da du dro hjemmefra, og slå det av via fjernstyring med Smappee Comfort PlugTM.

Energikompis
Stefan Grosjean, grunnleggeren av Smappee, sier: – Kostnadene ved energisløsing er en unødvendig byrde for norske husholdninger. Målet vårt er å redusere strømforbruket i Norge ved å hjelpe folk til å endre vanene sine, få et bevisst forhold til sitt kontinuerlige strømforbruk og oppnå bærekraftige besparelser. Smappee er forbrukerens beste energikompis. Den måler, informerer, motiverer, engasjerer og forenkler – alltid og overalt. Dette er ikke bare et produkt, men en tjeneste.

Enkel å installere, intelligent i bruk
Smappee-monitoren installeres ved hjelp av en enkelt sensor som klemmes på hovedstrømkabelen til husholdningens strømmåler. Ved hjelp av dette ene, unike overvåkningspunktet kan Smappee identifisere og måle strømforbruket til de ulike elektriske apparatene i huset og sende detaljert informasjon om dem. Denne informasjonen er så tilgjengelig overalt via en brukervennlig app for smarttelefon eller nettbrett (iOS/Android).
   Enkle, interaktive grafer i Smappee-appen viser strømforbruk og -kostnader pr. dag, måned eller år. De ulike elektriske apparatene i hjemmet identifiseres automatisk ved hjelp av hvert enkelt apparats unike interferensmønster. Hvis brukeren har montert solcellepaneler, vil den strømmen disse leverer, være målbar. Smappee-appen viser hvor stort bidraget fra solcellepanelene er i forhold til husholdningens totale strømforbruk. Appen belønner også energieffektivitet med «premier» som kan deles med familie og venner på sosiale medier.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1