Tips redaksjonen
02.09.2014

Slanger fra TESS tar kontroll i kulda

Oljeaktivitetene trekker nordover til kaldere farvann. Det stiller nye krav til utstyr og løsninger. På ONS2014 presenterte slangespesialisten TESS løsninger med oppvarmede slanger som tar kontroll i kulda. Løsningene sikrer stabil drift av kritiske komponenter, øker oppetiden og reduserer slitasjen. TESS har lang erfaring med slanger i kaldt klima. De nye oppvarmede slangene er et viktig tilskudd til kolleksjonen av spesialslanger for høytrykk og lavtrykk.

TESS har utviklet flere løsninger med oppvarmede slanger som er designet for bruk i kalde omgivelser. I én løsning blir det brukt en selvregulerende oppvarmet slange, i en annen løsning er det varmekabel som kan styres med termostat, tidsstyring eller fjernkontroll. Slagene er enkle å montere, og løsningene er som regel skreddersøm.
  – Stabil og sikker drift av kritiske komponenter med slanger er en utfordring i kulda. Brukerne tyr ofte til selvproduserte og tungvinte «kjøkkenløsninger». Med våre oppvarmede slanger er veien kort til en spesialtilpasset, enkel, driftssikker og profesjonell løsning, forteller prosjektleder Trond Sørensen i TESS, som sammen med andre slangespesialister hos TESS var til stede på ONS for å fortelle mer om oppvarmede slanger og et slangesortiment med kuldebestandige egenskaper. 

Stor anvendelighet
– Vi bruker oppvarmede slanger enten til å varme opp et medium eller holde en gitt temperatur uten mye varmetap. I kaldere strøk er det et stort behov for oppvarming og frostsikring av væsker i slanger. Det gjelder både høytrykks- og lavtrykksslanger for hydraulikk, vann, brannvannsystemer og andre typer medier og væsker. En oppvarmet slange har på mange måter funksjon som en motorvarmer. Selv i streng kulde vil for eksempel en hydraulisk komponent raskt være klar til bruk og beholde funksjonaliteten. Det sikrer stabil drift og reduserer slitasjen på utstyret. Oppvarmede slanger produseres etter kundens spesifikasjoner. De kan leveres med ATEX-sertifisering for Ex-soner der dette er påkrevd, opplyser prosjektleder Trond Sørensen i TESS.  

For 20. gang
TESS er veteran på ONS. Slangespesialisten har tidligere deltatt 19 ganger, ofte gjort seg bemerket, og blitt hedret for innsatsen. På standen til TESS i år ble det også gitt omfattende informasjon på områder der selskapet har ledende løsninger for oljebransjen. Spesielt gjaldt det subsealøsninger, THM slangekontrollsystem og integrerte forsyningsløsninger.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1