Tips redaksjonen
04.05.2017

Skal optimalisere ytelsen og oppetiden til fire Songa Offshore-rigger

Wärtsilä har signert en femårig serviceavtale med Songa Offshore. Avtalen dekker fire Cat-D halvt nedsenkbare borerigger som opererer i Nordsjøen. Ved hjelp av Wärtsiläs digitale tjenester og sanntidsovervåkning av utstyr vil Songa Offshore oppnå optimal ytelse og maksimal oppetid på Wärtsilä-motorene og -thrusterne om bord i riggene. Dette opplyser Wärtsilä i en pressemelding.

I avtalen som ble signert i desember 2016, leverer Wärtsilä dynamisk vedlikeholdsplanlegging og inspeksjoner, online tilstandsovervåkning av motorer og thrustere samt analyser av tilstanden til utstyret. Gjennom forbedret vedlikeholdsplanlegging vil avtalen gi bedre forutsigbarhet og økt kostnadseffektivitet. 
   Avtalen dekker fire av Songa Offshore sine rigger: Songa Equinox, Songa Encourage, Songa Endurance og Songa Enabler. Hver rigg er utstyrt med seks Wärtsilä 32-motorer. To av riggene har seks FS3500-thrustere, og to har seks FS3510-thrustere. Denne riggtypen er designet for å kunne operere året rundt med boring, komplettering, testing og intervensjonsoperasjoner under tøffe forhold.
   – Vi er svært glade for å ha vunnet vår første langsiktige avtale med Songa Offshore. Gjennom vår ekspertise sikrer vi at kundens rigger når sitt fulle potensial i de tøffe forholdene i Nord-Atlanteren, sier Cato Esperø, salgsdirektør i Wärtsilä Norway.

Fleksibilitet med Wärtsilä Genius
Avtalen dekker også løsninger fra Wärtsilä Genius, som er Wärtsiläs portefølje av digitale tjenester. Gjennom sin Condition Based Maintenance (CBM)-løsning overvåker Wärtsilä kontinuerlig tilstanden til motorene på riggene. Dataene blir nøye analysert av Wärtsilä for å fastslå service- og vedlikeholdsbehov. Dette sikrer optimal motorytelse og reduserer driftskostnadene.
   I tillegg omfatter avtalen Wärtsiläs Propulsion Condition Monitoring Service (PCMS), som forsyner kunden med sanntidsrådgivning og periodiske rapporter om tilstanden til de styrbare thrusterne. Med Wärtsilä PCMS kan kunden øke tilgjengeligheten, påliteligheten og lønnsomheten til installasjonen, samtidig som risikoen reduseres.
   – Avtalen hjelper Soga Offshore med å maksimere tilgjengeligheten til Wärtsilä-motorene og -thrusterne på de fire Cat-D riggene våre. Påliteligheten til motorer og thrustere samt sanntidskunnskap om den faktiske tilstanden til utstyret er kritisk for driften vår. Dette er også en strategisk del av Songa Offshore sitt kontinuerlige klasseprosjekt, sier Geir Arne Rolland, Head of Asset Maintenance, Songa Offshore.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1