Tips redaksjonen
11.08.2016

Skal levere skipsdesign og -utstyr til vindparkfartøy

Østensjø Rederi har realisert en opsjon på å bygge sitt andre nye servicefartøy for vindparker. Rolls-Royce har nå signert kontrakt med verftet Astilleros Gondan i Spania om levering av design og skipsutstyr.

Den første kontrakten mellom Astilleros Gondan og Rolls-Royce på utvikling av et vindparkfartøy til Østensjø Rederi ble annonsert i oktober 2015. Begge fartøyene vil operere som base for mannskapet som skal drive vedlikehold på vindturbiner. En landgang som kompenserer sjøens bevegelser skal sikre en trygg vei mellom fartøy og jobb, og bidra til god oppetid for vindparkene.
   De to nye fartøyene med designtype UT 540 WP er spesialutviklet til bruk i offshore vindproduksjon i grunnere farvann. I tillegg til gode sjøegenskaper har den nye designen fokus på stødig posisjonering, redusert forbruk av drivstoff samt økt komfort og sikkerhet om bord.
   – Dette blir vårt andre fartøy utviklet til støtte for storskala vindkraftproduksjon. Vår brede offshoreerfaring kommer til sin rett på en ny og framtidsrettet måte i dette prosjektet, sier Helge Gjerde, direktør for Offshore & Merchant Solutions i Rolls-Royce.
   Det første fartøyet skal i oppdrag i vindparken Race Bank, mens det andre skal jobbe i vindparken Hornsea Project One, begge utenfor kysten av Storbritannia. Operatør er danske DONG Energy.
   I tillegg til design skal Rolls-Royce også levere en utstyrspakke som består av hovedpropeller (azimuth thrustere), stillegående sidepropeller (tunnel thrustere), DP2 dynamisk posisjonering, elektrosystem, dekksmaskineri og den nyeste generasjonen av Acon automasjons- og kontrollsystem.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1