Tips redaksjonen
04.07.2014

Skal kurere rekkeviddeangst

Norsk Elbilforening og Falck Redning har inngått et samarbeid for å kurere elbilisters rekkeviddeangst. 

– Samarbeidet mellom Falck og Elbilforeningen gir ekstra trygghet for våre medlemmer når de skal på lengre turer, sier Snorre Sletvold, generalsekretær i Norsk Elbilforening. 
  Samarbeidet innebærer rabatt på veihjelp som ikke dekkes av elbilens garanti og forsikring. I tillegg kan elbilister ringe Elbilforeningens vakttelefon døgnet rundt for å bestille veihjelp, få hjelp med lading og ladenøkkel og stille spørsmål om ladestasjoner m.m. 
  Falck har allerede god erfaring med elbiler gjennom et godt samarbeid med blant annet Nissan og Renault. Falcks bilbergere har gjennomgått nødvendig opplæring innenfor elbil-berging. 
  – Vi ønsker å bli best på veihjelp for elbil. Vårt tilbud til Elbilforeningens medlemmer er begynnelsen på et langsiktig samarbeid for å gjøre hverdagen til elbilistene enklere, sier Peter Sinervo, administrerende direktør i Falck Redning. 
  Batterikapasiteten til en elbil er stor nok til å dekke hverdagskjøringen for de aller fleste. Det vanligste er faktisk at 12V-batteriet går tomt. Da får du heller ikke ladet hovedbatteriet. Men elbiler kan også kjøre utfor veien og ha behov for veihjelp som andre biler. 
  – Heldigvis er det veldig sjelden at elbilen går helt tom for strøm. Man får varsling av bilen i god tid på forhånd. Med litt kjøring får man etter hvert god erfaring med hvor langt elbilen rekker under ulike kjøreforhold, sier Sletvold.  

Gratis ladenøkkel
Falck Redning tilbyr også ladenøkkel i nøden til alle medlemmer av Elbilforeningen. Hvis du har mistet ladenøkkelen til offentlige ladestasjoner, kan du kontakte Falck vaktsentral for hjelp: Du kan hente nøkkel gratis hos Falck sine stasjoner eller redningsbiler i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Råde, Tønsberg, Larvik, Arendal, Kristiansand, Egersund, Orkanger, Bodø, Tromsø og Ålesund. Flere Falck-stasjoner kommer på sikt.  
  Falck kan også levere ladenøkkel, men da må du betale for tilkjøringen. Hvis det ikke haster, kan medlemmer som vanlig bestille gratis ladenøkkel tilsendt fra Elbilforeningen.  

Mobilapp for elbilister
I forbindelse med samarbeidet vil Falck utvikle en mobilapp over offentlige ladestasjoner og Falck sine stasjoner der du kan hente ladenøkler. I appen vil du også finne enkle tips og råd om elbilhold.

Mer på www.elbil.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1