Tips redaksjonen
13.01.2017

Skal få flere til himmels ved å halvere prisen på parkering

I samarbeid med EasyPark halverer nå Namsos Lufthavn prisene på parkering til og med 31. mars.

Målet er å få flere i lokalmiljøets næringsliv til å velge fly fremfor bil når de skal til Værnes for å ”erobre” andre deler av landet – eller verden. <
   Geir Tore Buvarp, lufthavnsjef ved Namsos Lufthavn, sier de er i en utsatt posisjon på grunn av nærheten til Værnes.
   – Vi har over flere år opplevd en ”lekkasje” av passasjerer fra Namsos til Værnes. Mange i næringslivet velger å kjøre bil fremfor fly, noe som er ineffektivt med tanke på tidsbruken. Tilbakemeldinger viser at en av årsakene til at mange velger fire hjul fremfor vinger, er at det er dyrt å parkere her. Derfor gjør vi nå et prøveprosjekt der prisen på parkering halveres dersom man betaler med EasyPark-appen, sier han.
 
Tid er penger
På spørsmål om hvorfor næringslivet i Namsos og omegn bør velge fly fremfor å kjøre, svarer Geir Tore Buvarp at det først og fremst handler om tidsbruken.
   – Dersom du skal kjøre til Værnes, må du beregne minimum tre timer før flyet letter. Ved å fly fra Namsos kan du ta avgangen her med Widerøe klokken 07.20 og være i Oslo mellom 10.00 og 10.30. Vi håper derfor at redusert pris på parkeringen gjør tilbudet vårt ytterligere relevant. Det er også viktig å få med at selv om tilbudet i utgangspunktet bare varer til 31. mars, kan du i perioden også kjøpe kvartals-, halvårs- og årskort til halv pris, sier han.
 
Jobbrelaterte parkeringsutgifter på én samlefaktura
Med Firmakonto hos EasyPark faktureres alle jobbrelaterte utgifter direkte på en samlefaktura i slutten av hver måned. Navn på ansatte, hvor, når og hvilke bilskilter som er brukt, er spesifisert. Det er også mulig å legge inn en privat konto for enkelt å skille mellom jobb og privat.
   Stian André Holst, daglig leder i EasyPark Norge, sier at EasyPark kan brukes i hele landet, og fungerer på private såvel som kommunale plasser i over 100 byer i Norge.
   – Med EasyPark betaler du for faktisk tid. Du kan forlenge parkeringen fra der du måtte befinne deg, og du trenger ikke ta vare på parkeringslapper for refusjon av parkeringskostnadene. For en bedrift betyr dette at overbetaling elimineres, det administrative arbeidet for bilagsføring reduseres, effektiviteten økes og rapporteringskvaliteten for parkering forbedres, sier han.
 
Betaler for i snitt 20 prosent mer parkeringstid enn nødvendig
En tidligere undersøkelse som ble gjennomført for EasyPark, viser at vi i snitt betaler for 20 prosent mer parkeringstid enn vi faktisk trenger.
   – På landsbasis betaler vi i gjennomsnitt 23 kroner mer enn nødvendig når vi parkerer, noe som er synonymt med hele 52 minutter. Det handler enkelt og greit om at folk flest legger på noen kroner ekstra på parkeringsautomaten for å være på den sikre siden. For bedrifter med mange ansatte utgjør dette en vesentlig kostnad sett over ett år, sier Holst. – Med EasyPark sin app er problemstillingen en saga blott da parkeringen kan avsluttes idet man setter seg i bilen. Vi har også bygd inn teknikk i appen som forstår når p-området forlates og gir kunden et varsel om å stoppe parkeringen, avslutter han.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1