Tips redaksjonen
29.12.2015

Skal bygge gigantisk kjølesystem i Mekka

Rambøll skal bygge et av verdens største kjølesystemer i Mekka. Kjølesystemet skal gjøre reisen mer komfortabel for de mange pilgrimene under den muslimske pilgrimsferden Hajj.

De siste åtte årene er hele 3600 falleferdige bygninger revet for å gjøre plass til en ny og bred rute for fotgjengere i Mekka. The King Abdul Aziz Road Project er 3,65 km langt, i gjennomsnitt 320 meter bredt og strekker seg fra byens utkant til Den hellige moské. Prosjektet omfatter oppføring av to veier, en metrolinje, en stor moské og over 200 bygninger som kan huse mer enn 100 000 mennesker. Projektet blir et av verdens største kjølesystemer og sikrer dermed Rambøll en plass i toppen av den globale kjøleindustrien.
   – Prosjektet er svært spennende og en stor utfordring. Vi vil bruke 150 MW strøm for å produsere 500 MW kjøling, noe som vil merkes på el-nettet. I første omgang skal vi finne et optimalt konsept der vi fastsetter typen og antallet kjølesentraler, rørsystemer og kobling mellom rør og bygning. I fase to vil vi bistå kunden med anbudskonkurranse for å velge entreprenør, sier Jens Ole Hansen, leder av Rambølls avdeling for international fjernkjøling.
   Rambøll står som teknisk rådgiver for kjølesystemet og leverer konseptuelt design, kravspesifikasjoner og anbud. Byggeprosjektet dekker et område på 6,3 millioner kvadratmeter, og tidsrammen for projektet er ca. ti år. Kunden er Umm Al Qura for Development & Construction Company, og det nye King Abdul Aziz Road Project forventes å kunne forbedre forholdene for pilgrimsaktiviteten under Hajj.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1