Tips redaksjonen
11.04.2016

Skal akselerere kjøreopplevelsen i Volvo

Programvare fra Ericsson gjør sjåføren mer produktiv og byr på underholdning under selvkjørende modus og sømløs medievisning støttet av nettverksdata og -analyser.

Ericsson presenter detaljer i sine planer som en pådriver for oppkoblede opplevelser med selvkjørende biler. Etter hvert som selvkjørende biler blir en realitet, rettes oppmerksomheten mot ujevn nettverksdekning langs hovedveiene, noe som hindrer produktivitet og medieopplevelser.

Kreative teknikker
Under CES 2016 i Las Vegas tidligere i år annonserte Ericsson og Volvo Cars et felles forskningsprogram om å utvikle intelligente strømmemuligheter med høy båndbredde som sikrer at sjåfører og passasjerer får mest mulig ut av reisetiden i en selvkjørende Volvo. Nye teknologier fra forskningsprogrammet er planlagt integrert i Volvos selvkjørende biler.
   Ericssons tilkoblingsmuligheter for selvkjørende biler bruker kreative teknikker for å sikre en førsteklasses medieopplevelse, spesielt på høyhastighets motorveier. Dette området er spesielt utfordrende fordi båndbredde og datahåndtering ikke var ment å støtte store datamengder i høyhastighet mobilsituasjoner. Nettverksdekningen er ofte god på statiske steder, men varierende på motorveier, slik at bare begrensede data kan lagres i en bil.
  
Programvareplattform
Ericsson og Volvo Cars’ forskningsprogram ble vist sammen med Volvos nyeste selvkjørende bil under Mobile World Congress 2016. Ericsson har med sin Multiservice Delivery Platform støttet Volvos Connected Vehicle Cloud (CVC) siden 2013. CVC leverer infotainment, applikasjoner og kommunikasjonstjenester i Volvos nye biler.
   Ericsson plattform for «open application programming interfaces» (APIs) skal støtte bransjepartneres utvikling av økosystemer i biler som tilbyr innovative tjenester og applikasjoner.
   Ericssons åpne programvareplattform sørger for tidsrelevante medier og innhold til selvkjørende biler. Plattformen skaper et sømløst nettverk som kombinerer nettverksoppmerksomhet, data og analyser som styrker produktivitet og opplevelser. Ved bruk av nøkkelfunksjoner som videosegmentering, nettverksoptimalisering og forståelse for sanntids datatrafikk gir plattformen sømløse seer- og produktivitetsopplevelser. Åpne grensesnitt gjør at plattformen støtter flere partnere for å skape et applikasjons-økosystem som bygges rundt føreren.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1