Tips redaksjonen
08.12.2017

Sjelero på ferien

En ny verdensomspennende undersøkelse utført av Philips Lighting viser at 81 prosent bekymrer seg for hjemmet når de er på ferie. Overraskende nok er det de eldre generasjonene som tar det mest med ro, mens de yngre generasjonene spesielt bekymrer seg om innbrudd og elektronikk som står på i hjemmet. Løsningen er fjernstyring av hjemmet via mobiltelefon, mener Philips Lighting.

Selv om ferie skal være avslapning, kan det noen ganger være vanskelig å slappe helt av.  Philips Lighting har utført en verdensomspennende undersøkelse som viser at det bare er de færreste som nyter ferien helt uten bekymringer. Hele 81 prosent av svarpersonene oppgir at de bekymrer seg for at ingen holder øye med huset deres, men til tross for dette venter over en tredel (36 prosent) med å feriesikre hjemmet til dagen før eller til og med noen timer før, viser undersøkelsen.
   – Vi kan se at de fleste bekymrer seg for hjemmet sitt når de er på farten, men likevel er det mange som venter med forberedelsene til siste øyeblikk. Det kan være flere forskjellige grunner. En grunn kan være at folk rett og slett ikke vet hvor mye de selv kan gjøre for å sikre huset slik at de får færre bekymringer, sier Marius Buchman-Skavas produktsjef i Philips Lighting.
 
Innbrudd, elektrisitet og ensomme planter skaper bekymringer
Mange tror kanskje det er de eldre som bekymrer seg mest, men denne myten avlives i undersøkelsen, som faktisk viser at det er de unge som bekymrer seg mest. 27 prosent av respondentene over 55 bekymrer seg ikke i det hele tatt når de er på ferie, mens det samme bare gjelder for 10 prosent av de unge i aldersgruppen 18–24 år. Likevel er alle respondentene stort sett enige om hva som er de største bekymringene. Det er innbrudd, at man har glemt å slå av elektriske produkter som strykejern, glattejern eller ovn, at planter i huset eller hagen dør, bekymring for ensomme kjæledyr, at forbipasserende kan se at huset er tomt på grunn av manglende belysning, og at lyset står på.

Fjernstyring via mobilen gir færre bekymringer
Resultatene fra undersøkelsen viser at mange bekymringer handler om innbrudd, men i tillegg elektriske apparater og tente lys. Hele 49 prosent av respondentene svarer også at de ville vært mindre bekymret hvis de hadde et sikkerhetssystem de kunne bruke via mobilen mens de var på ferie. 44 prosent svarte at de ville være mindre bekymret hvis de kunne styre belysningen via mobilen mens de var på ferie.
   – Svarene viser virkelig de fordelene som finnes i å få tilgang til og fjernstyre hjemmet sitt når man er på farten – spesielt når det gjelder å gi folk ro i sjelen. De interne dataene vi har fått tilgang til, viser nettopp at away-from-home-funksjonen i Hue-appen er en favoritt blant brukerne, sier Marius Buchman-Skavas.
   Uansett om du skal være borte én enkelt kveld, eller om du skal på en lengre ferie, sørger Philips Hue for at det alltid ser ut som om du er hjemme. Hue – det intelligente belysningssystemet med tilhørende app – gjør at du kan fjernstyre belysningen i hjemmet eller planlegge spesifikke tidspunkter i løper av dagen når lysene automatisk slås på og slås av. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1