Tips redaksjonen
02.01.2018

Sikret ny klatrerute med verktøy fra Bosch

På avstand ser de bratte kalksteinsklippene Sierra de Huma uovervinnelige ut. Med dype juv, enorme grotter og stupbratte fjellsider har den spanske nasjonalparken El Chorro blitt en legende blant turister og fjellklatrere. Turstien Caminito del Ray – på norsk kalt Kongens lille sti – har blitt omtalt som en av verdens farligste.

Det var nettopp dette ryktet som førte til at klatrere og adrenalinjunkies fra hele verden valfartet til Andalucia for å gå den «livsfarlige» stien. 
   Caminito del Ray ble gjenåpnet i 2015 og blir i dag regnet for å være en av Europas største og mest spektakulære klatrefelt.

Etablerte ny klatrerute – brukte borhammer fra Bosch
Tobias Görtz er aktiv klatrer og grunnlegger av Climbing Lodge El Chorro. Tidligere i år etablerte han klatreruten Blue line i El Chorro med hjelp av borhammeren GBH 18 V-26 F Professional fra Bosch. Ifølge klatreren var maskinen helt essensiell for å sikre at boltene ble festet riktig.
   – Bruk av bolter i fjellklatring har forvandlet sporten radikalt. For å være sikker på at en klatrerute er hundre prosent trygg, må man vite hvordan boltene skal festes. Det er bare mulig med kvalitetsmaterialer og kraftige verktøy med lang batteritid. Her har den trådløse borhammeren fra Bosch fungert helt optimalt, forteller Görtz.
   Maskinen har en slagstyrke på 2,6 joule og er utstyrt med børsteløs EC-motor som sørger for svært høy effektivitet.

Har sikkerhet i fokus 
Tidligere i høst sikret Görtz siste strekning på den nye ruten med tolv taulengder og et vanskelighetsnivå på 5+. Borhammeren fra Bosch var med for å feste bolter.
   En annen viktig faktor når man henger flere hundre meter over bakken i et tau, er at batteriet holder. Samtidig er et ergonomisk grep og lett vekt avgjørende for å bevare egen styrke.
   GBH 18 V-26 F Professional har en praktisk L-form og en vibrasjonsabsorbsjonsmekanisme som gjør boringen ekstra enkel. Maskinen har også funksjonen Kickback Control som sørger for at motoren stoppes umiddelbart dersom boret setter seg fast underveis.
   Funksjonen Electronic Precision Control (EPC) som begrenser maksimalytelsen til 70 prosent. Det betyr at man kan jobbe i slagmodus helt fra begynnelsen og samtidig forhindre utglidning ved borestart.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1