Meny
11.04.2016

Sikrer kvalitative leveranser med automatisk beregning

Innpakningen av varer pleide å være en flaskehals for Beslag & Metall AB i Ekenässjön, men med sitt nye høyteknologiske pakkeanlegg kan foretaket nå trygt møte den sterke veksten de står overfor. METTLER TOLEDOs instrumenter har vært avgjørende for satsingen, der innpakningen av varene nå skjer enkelt, smidig og automatisert, og tilpasses nøyaktig til hver kundes skreddersydde behov. 

Lastebil- og kjøretøyindustrien utgjør hoveddelen av det mangfoldige foretakets kundebase.  Dit leverer de både store og små metalldetaljer. De større detaljene inkluderer de synlige delene av kjøretøyene, blant annet dekkplater, frontgriller, trappetrinn til lastebilkabiner, navkapsler osv. De mindre inkluderer karosserideler som brikker, fester og forsterkninger. De fleste store oppdragsgivere innenfor industrien krever i dag leveranser med mindre serier og mer skreddersydde forsendelser med tilpassede mengder for å unngå overbestillinger og unødvendig lagerbeholdning.

Kundetilpassede bestillinger
– Før kjøpte industriene varer pallevis. I dag vil de ha nøyaktige antall i spesielt tilpassede forpakninger. Dette hjelper dem blant annet med å redusere lagerbeholdningen, sier Kjell Axelsson, som er data- og IT-ansvarlig i foretaket.
   Det var på dette grunnlaget Beslag & Metall AB besluttet å gjøre en storsatsing og bygge om pakkeavdelingen sin.
   – Vi har skapt en helt ny høyteknologisk arbeidsplass for pakkeprosedyrene der vi smidig, raskt og nøyaktig kan tilpasse hver leveranse etter kundens behov. METTLER TOLEDOs vekter, programvare og displayer er avgjørende komponenter for at dette skal fungere, sier Kjell Axelsson.

Nøyaktige leveranser med automatisk beregning
Beslag & Metall har brukt METTLER TOLEDOs vekter så lenge Kjell Axelsson kan huske. Det var derfor naturlig å kontakte dem igjen når det var på tide å utruste det nye pakkeanlegget. I denne hensikt kjøpte foretaket et antall vekter og tilhørende terminaler av modellen ICS685. Rent praktisk brukes vektene og deres terminaler til beregning slik at hver pakning får det nøyaktige antallet enheter som kunden har bestilt.
   – Via programvaren DatabICS registrerer vekten detaljvekten for hver enhet i bestillingen, sier Kjell Axelsson. Operatøren skanner en strekkode og får slik ned informasjonen til veksten på detaljvekt samt antallet pakningen skal inneholde. Hvis pakningen inneholder for få enheter, lyser vektdisplayet rødt. Operatøren vil deretter fylle på til lyset blir grønt. Hvis det blir for mange enheter, blir lyset gult. 

Effektive og korrekte leveranser
– Det er en stor effektiviseringsgevinst for oss. Dette har bare pågått i et par måneder, men vi ser allerede store tidsbesparelser. Operatørene får mer tid til overs, og vi kan lett håndtere eventuelle produksjonstopper. Dette fører til mindre stress, og dessuten er de nye arbeidsplassene rent ergonomisk mye bedret utformet, sier Kjell Axelsson.
   En ytterligere fordel med det nye systemet er at Beslag & Metall AB nå trygt kan stole på at hver leveranse er korrekt. Personellet trenger ikke å være bekymret for å begå feil, siden innpakningen skjer ved hjelp av forhåndsprogrammerte data.
   – De store tidsbesparelsene på personalsiden vil bli verdifulle i fremtiden. Akkurat nå er vi i en sterk vekstfase, og en av våre største kunder er i ferd med å lansere en helt ny serie kjøretøy der vi blir en viktig leverandør. Dette gjør at foretaket vokser ytterligere, og dermed personalbehovet, sier Kjell Axelsson.
   Beslag & Metall AB i Ekenässjön er et familieforetak i tredje generasjon. Foretaket startet i 1938 som en bysmed der man blant annet tilvirket tøyler til jordbrukere i landsbygda. Grunnleggeren Hugo Karlsson og hans sønn Björn lyktes deretter med å komme inn på forsvarssiden, og foretaket vokste hurtig. På åttitallet økt Beslag & Metalls virksomhet med Scania, og tilvirkningen ble hovedsakelig rettet mot deler til kjøretøyindustrien. I de siste årene har også Volvo vært en viktig kunde. Foretaket har i dag 230 ansatte, og er den største private arbeidsgiveren i Ekanässjön.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no