Tips redaksjonen
20.07.2015

Sikkerhet på høyeste nivå

Combisafe bidrar til å levere spesielle HMS-standarder ved et nytt utviklingsprosjekt i Dubai. Det gjelder et fallsikringssystem for Onyx, et flerbruksbygg til 500 millioner USD med utsikt ut over Persiabukta.   

Al Shafar General Contracting LLC (ASGC) er entreprenøren for oppføringen av Onyx, som ligger i sentrum av Dubai og består av to høye kontorbygg på henholdsvis 15 og 24 etasjer samt et tredje bygg på 14 etasjer til et firestjerners hotell med en fantastisk glassfasade. Alle tre tårn i dette høyprofilerte næringsprosjektet er bundet sammen med et felles podium med restauranter og butikker.
   Med helse og sikkerhet for både arbeidere og fotgjengere som høyeste prioritet samarbeidet Combisafes ingeniørteam med ASGC fra starten av i byggeprosessen for å sikre at det ble brukt et mest mulig hensiktsmessig, sikkert og kostnadseffektivt beskyttelsessystem under oppføringen av prosjektet.
 
Allsidig og fleksibel løsning
Combisafes nedfallsskjermer var den riktige løsningen. ASGC brukte 107 nedfallsskjermer til å dekke rundt alle tårnene for å beskytte allmennheten og arbeiderne hvis det skulle falle ned materialer, verktøy eller avfall fra bygningen. Ytterligere 13 enheter med nedfallsskjermer Maxi ble også spesifisert til bruk på platekanten ved byggingen av hovedpodiet, ettersom det ga høyere sikkerhet og økt oppsamlingsnivå.
   – Vi har brukt Combisafes nedfallsskjermer på tidligere prosjekter, og nok en gang viste det seg at denne allsidige og svært fleksible sikringsløsningen kunne oppfylle våre strenge krav til sikkerhet, sier Elia Makar i Al Shafar General Contracting LLC. – Nedfallsskjermene var enkle å montere og betjene, og de ga beskyttelse mot fallende gjenstander for arbeiderne og fotgjengerne nedenfor.
   Med et utstikk på 3,3 meter sørger nedfallsskjermene for en høy grad av beskyttelse av folk og eiendom. Nettet er testet iht. EN 1263, og maskevidden er 60 x 60 mm, forbundet med et ekstra finmasket nett på 20 x 20 mm som standard, slik at det kan fange opp muttere og bolter, samt andre tunge gjenstander, f.eks. verktøy som faller ned. 
   Nedfallsskjerm Maxi er utviklet for å forlenge fangbredden til standardskjermen, og den stopper fall på opptil 100 kg fra en høyde på 6 m. Nettets elastisitet, kombinert med mindre deformering av selve rammen sørger for at støt fra eventuelle fall blir absorbert for å redusere faren for skader eller gjenstander som faller ned på bakken.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1