Tips redaksjonen
29.04.2014

Sikker jobbanalyse på papirskjema historie

Harstad-baserte Whatif AS lanserte tidligere i år en applikasjon for sikker jobbanalyse som fungerer mellom alle digitale plattformer som mobil, nettbrett og PC. Appen kommuniserer med et visuelt dashboard der alt organiseres, slik at de på kontoret alltid er oppdatert og har kontroll. 

Sikker jobbanalyse på mobil, nettbrett og web
– Hvem er ikke lei av å fylle ut sikker jobbanalyse på papir, spør Whatif-gründer Kjetil Odin Johnsen. Etter Whatif-suksessen med nettverktøy for ROS-analyse og beredskapsøvelse satser selskapet nå på å revolusjonere sikker jobbanalyse. I dag gjennomføres i stor grad sikker jobbanalyse på papirskjemaer hos bedrifter. Disse er vanskelige å administrere og kontrollere både for ansatte og ledelse. Det er nok mange i bedrifts-Norge som går rundt med litt dårlig samvittighet på grunn av manglende oversikt når det komme til sikker jobbanalyse, sier Johnsen.

Like engasjerende som Facebook
Etter utallige forespørsler fra kunder valgte Johnsen i fjor å sette i gang digitaliseringen av Sikker Jobbanalyse. – Vi ønsket å lage noe som er raskt og morsomt for brukerne. Derfor tjener man poeng når risikoreduserende tiltak iverksettes. Alt kommuniseres med dashboardet, som organiserer informasjon i grafer og statistikker. Se for eksempel hvem som er flinkest til å redusere jobbrisiko i fem på topp-lista, sier Johnsen entusiastisk. Folk forstår Facebook og liknende applikasjoner, så hvorfor ikke lage sikker jobbanalyse like enkelt og engasjerende? Appen deler relevante oppgaver, farer og tiltak mellom brukere. Kundene våre trenger ikke finne opp hjulet på nytt. 

Gode tilbakemeldinger
Ifølge Whatif har tilbakemeldingene vært strålende. – Vi har fått forespørsler fra utålmodige selskaper siden tidlig i høst, noe som er kjempeartig, men vi ville vente til alle funksjonene var på plass. Nå kan vi endelig levere og har fullbooket ukene framover med møter og oppfølging av alle som tester på egenhånd.

Bakgrunn
Det blir stadig mer fokus på risikoanalyse og beredskap. Media er blitt eksperter på risikoanalyse, forsikringsselskaper prøver å få ned premien, og myndighetene har stadig strengere krav. Denne trenden har selskapet Whatif sett lenge. I løpet av ett og halvt år har Whatif blitt markedsledende innenfor risikoanalyse blant e-verk i Norge.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1