Tips redaksjonen
01.05.2016

Sensorer gir mer vind i seilene

Lagene i Extreme Sailing Series 2016 bruker sensorteknologi for å registrere hvordan de seiler, og avansert analyse i sanntid for å bedre resultatene.

Norsk seilforbund har samarbeidet med SAP om teknologi og innovasjon siden 2014 og har lignende samarbeid med seilforbundene i Sverige, Danmark og Finland. SAP er også teknologipartner for årets Extreme Sailing Series.
   Sensorer festes på GC32-katamaranens foil og registrerer hvor høyt de går over vannet. Dataene som registreres, prosesseres med SAP Sailing Analytics og gir teamet informasjon så raskt at de kan justere seilingen i sanntid. Slik kan de forbedre resultatene og justere seilingen optimalt underveis. Dataene brukes også for å gi media og publikum en bedre opplevelse.
   Informasjon fra sensorene samles med et lasermålesystem, slik at mannskapet kan se hva som er optimale foilhøyder under ulike vind- og sjøforhold, jamført med båtens fart.
   –Vi får informasjon som gjør oss dyktigere til å manøvrere den nye båten, og vi har pilottestet sensorene under trening. Analyser av flere løp og testdata vil hjelpe oss å gjøre justeringer så båtene går enda raskere og kan gi oss konkurransefortrinn i serien, sier Jes Gram-Hansen, en av skipperne på SAP Extreme Sailing Team.
   Første del av Extreme Sailing Series ble avsluttet 19. mars i Muscat, Oman. Serien fortsetter i Qingdao i Kina 29. april.

Kilde: mynewsdesk.com
[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1