Tips redaksjonen
12.03.2018

Seks offshoreskip oppgraderes med batteripakker

Rolls-Royce Marine har inngått en ny kontrakt om levering av et energisystem med batteripakker til seks offshorefartøy (PSV-er) som er bygd av verftet Cosco Guangdong i Kina.

Leveransen inkluderer Energy Storage Container System (ESSU) som er utviklet i Norge, og innebærer også en oppgradering av detaljtegninger for skipsdesignet tilpasset de nye elementene. En oppgradering av systemet for Dynamisk Posisjonering (DP) og ACON kontrollsystemet er også med i avtalen. I tillegg skal Rolls-Royce levere sitt nye Energy Monitoring-system som gir komplett oversikt over skipets energiforbruk.

Vil bli lagt godt merke til
Nylig annonserte SEACOR Marine Holding at selskapet har gått inn i en joint venture med China Cosco Shipping Group. Det nye selskapet, SEACOSCO, har tatt over åtte skip som per i dag ligger i opplag ved verftet.
   De åtte skipene ble bestilt i 2013 og 2014 og traff nedgangen i offshoreindustrien da de var ferdig bygd. Nå har de nye eierne bestemt seg for en miljømessig oppgradering av seks av de avanserte skipene med Rolls-Royce design, og ambisjonen er å få dem raskt ut i arbeid.
   SEACOR er et offshoreselskap med hovedkontor i Louisiana, USA. Selskapet vil ha fullt driftsansvar for de nye skipene som de nå legger til flåten sin.
   – Kombinasjonen av en velprøvd og avansert skipsdesign, gode forhold om bord for mannskapet og det innovative batterisystemet fra Rolls-Royce gir oss fartøy som vil bli lagt godt merke til i offshoremarkedet verden over, sa CEO i Seacor, John Gellert i en pressemelding fra rederiet da de annonserte overtakelse av skipene.
   – Vi gleder oss til å se disse flotte fartøyene blir tatt ut av opplag og investert i for fremtiden. Det er topp moderne skip, og vi har sterk tro på den nye energiløsningen. Det er en oppgradering som er god for både lommeboken og miljøet, og vi tror at eierne posisjonerer seg godt for nye offshoreoppdrag med dette grepet, sier Ronny Pål Kvalsvik, VP Sales & Customer Management i Rolls-Royce Marine.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1