Tips redaksjonen
16.12.2015

Sea-Safe redder menneskeliv

Den patenterte redningsstigen fra Sea-Safe er laget for å forebygge dødsulykker ved havnearealer, fjorder og åpne kanaler der mennesker ferdes.

Stigen er som den eneste av sitt slag utstyrt med en rekke innebygde lysdioder, som forsynes med strøm fra et tilhørende solcellepanel. Lyset i stigen er synlig i en vinkel på 180 grader og kan ses på hele 300 meters avstand. Lysdiodene er både saltvanns- og værbestandige.

Lett å bruke
Det er god avstand mellom stigen og bryggeveggen, og derfor gir den et godt grep for våte og kalde hender. Stigen monteres slik at nederste ben alltid er minst 120 cm under laveste vannstand. Trinnene er plassert med en avstand som letter oppstigningen, selv om man har vått og tungt tøy på. De buede søylene som er hevet 40–50 cm over kaien, gjør oppstigningen til selve kaikanten enkel.

Redder liv
Det innebygde GSM-modemet i stigen alarmerer vaktsentral og/eller havnepersonalet, når redningsbøye fjernes. Selve redningsbøyen har innebygd GPS, som gjør det lett for redningsmannskapet å finne personen, som er forulykket. Innebygde muffer i stigebena sikrer at trykkbelastning fra f.eks. is ikke ødelegger stigen.

Intelligent tilbehør
På kaikanten kan det også monteres en redningsbøye, som forbipasserende kan kaste i vannet for å hjelpe. Bøyen har innebygd GPS-sender, slik at redningsmannskap lett kan finne frem til personen i vannet eller til bøyen, hvis den blir stjålet.

Les mer på www.sea-safe.as

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1