Tips redaksjonen
29.12.2015

Saab signerer avtale med Forsvaret

Forsvars- og sikkerhetsbedriften Saab har mottatt en ordre fra Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) om å levere avanserte trenings- og simuleringssystem til Hærens Taktiske Treningssenter (HTTS). Ordren, som også inneholder support, er på 141 millioner svenske kroner, og leveransene vil skje i perioden 2016 til 2020.

Norge har siden 2003 brukt Saabs Bussines Unit Training and Simulation-simulatorer ved Hærens Taktiske Treningssenter. Denne ordren er en forlengelse av dagens kontrakt og en oppgradering av simulatoren på Rena. Norge blir med dette det første landet som tar i bruk den nye generasjonen med siktesimulatorer for kjøretøy fra Saab, noe som vil sikre mer realistisk trening.
   – FLO er fornøyd med å kunne fortsette det mangeårige samarbeidet vi har hatt med Saab. Dette sikrer Hæren tilgang til avansert trening, sier brigader Bjarne Nermo, leder for FLO-Land.
   – Vi er glade for å kunne fortsette vårt lange og nære samarbeid med Hæren. Sammen skal vi drifte og forbedre de eksisterende fasilitetene på Rena, sier Dag Wikøren, salg og markedssjef for Saab i Norge.
   Hærens Taktiske Treningssenter består av et komplett treningssystem opp til bataljonsnivå for soldater, kjøretøy, panservernvåpen og et førsteklasses ledelsessystem for trening.

Kilde: cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1