Tips redaksjonen
07.06.2019

SAS og Airbus samarbeider om å utvikle hybrid- og elfly

SAS og Airbus har signert en felles intensjonsavtale for å forske på utvikling og innføring av elektrisk drevne fly.

Det er første gang et flyselskap samarbeider med en flyprodusent med sikte på innføring av hybrid- og elfly til kommersielt bruk i stor skala.
   Samarbeidet innebærer et felles forskningsprosjekt for å bygge kunnskap om muligheter og utfordringer knyttet til drift og infrastruktur ved innføring av hybrid- og elfly i kommersiell trafikk i stor skala.
   – Vi er stolte over vårt ambisiøse arbeid med bærekraftige flygninger, og glade for at Airbus har valgt SAS som samarbeidspartner i dette fremtidige prosjektet som har potensiale til å revolusjonere skadelige utslipp fra fly, sier konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson.
   SAS har jobbet for reduserte utslipp og mer bærekraftige flyvninger i flere tiår. Målet er å redusere utslippene med 25 prosent, gjennom å modernisere flåten og øke bruken av biodrivstoff til et omfang som tilsvarer alle innenriksflygninger i Norge, Sverige og Danmark innen 2030. SAS ser elektriske fly som neste skritt etter dagens teknologi.
   – Det er en god nyhet for Airbus at SAS vil bidra med sin omfattende kunnskap og være med på reisen mot fremtidens fly innen el- og hybridteknologi, sier Grazia Vittadini, teknologidirektør for Airbus.
   Samarbeidet tar også sikte på å trekke inn en leverandør av fornybar energi for å sikre faktiske nullutslipp.

Kilde.news.cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1