Tips redaksjonen
23.11.2015

SAS først i Europa med nye Airbus A330E

SAS er det første europeiske flyselskapet til å fly med det nye langdistanseflyet Airbus A330-300E. SAS fortsetter å styrke det interkontinentale tilbudet med nye fly og åpning av nye ruter til etterspurte destinasjoner. Den første kommersielle flyvningen går i dag fra København til Chicago.

SAS sitt trettende og nyeste langdistansefly, Tore Viking, fløy mandag 21. september fra København til Chicago med avgangstid 15.40. Det er det første av fire nye Airbus A330-300E som legges til SAS flåte det neste halvåret. Ytterligere ett fly leveres i september, og de to gjenstående i 2016. Fra 2018 starter også leveringene av SAS nye Airbus A350-900. De nye flyene gir SAS mulighet til å utvide kundetilbudet og fly lengre distanser med lavere drivstofforbruk.

Redusert drivstofforbruk
– Vi gleder oss til å ønske våre reisende velkommen ombord i vår nye Airbus A330-300E. Vi gjør betydelige investeringer i flåten vår og åpner samtidig nye ruter, hvilket innebærer at vi har det sterkeste tilbudet til USA og Asia fra Skandinavia. Dessuten reduserer vi drivstofforbruket vårt etter hvert som nye fly leveres, hvilket kommer til å bidra til å redusere våre drivstoffrelaterte utslipp, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Bedre komfort
I de nye flyene er materialer og farger i kabinen valgt ut for å skape en rolig og innbydende atmosfære. Hele kabinen er utstyrt med såkalt moodlight, noe gir en behagelig lyssetting under hele flyturen. Seteplassene i SAS Go og SAS Plus er utformet med gode oppbevaringsmuligheter som gir ekstra plass. SAS Business har direkte tilgang til midtgangen og seter som kan felles helt ned i sengestilling. Sengene res opp med sengetøy fra Hästens for å sørge for at de reisende sover godt. Hele kabinen har også et nytt underholdningssystem med HD-skjermer og trådløs internettforbindelse. Samtidig oppdaterer SAS i løpet av 2015 og 2016 de eksisterende langdistansekabinene med den samme nye innredningen.
   – Vi har fått meget gode tilbakemeldinger på vår nye kabin fra de reisende, som gir lovord til de nye setene og underholdningssystemet. Frekvente reisende i Skandinavia har høye forventninger når de reiser, og derfor utvikler vi kontinuerlig våre tilbud slik at de best mulig imøtekommer deres behov, sier Rickard Gustafson.

Nye ruter
Den første nye Airbus A330-300E skal trafikkere ruten mellom København og Chicago den første måneden, for deretter å fly fra Stockholm til Hongkong og Chicago.
SAS åpnet den 10. september en ny rute mellom Stockholm og Hongkong, og i mars 2016 åpner SAS en ny rute mellom Stockholm og Los Angeles. Høsten 2016 åpnes den nye ruten til Miami fra Oslo og København.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1