Tips redaksjonen
20.10.2015

Rustas nye sentrallager er tilrettelagt for 100 prosent utvidelse

For drøyt ett år siden startet byggingen av Rustas nye sentrallager i Åby like nord for Norrköping. Det nye lageret vokser raskt og skaper nye forutsetninger for Rustas planlagte vekst på 15–20 prosent per år.

– Med det nye sentrallageret får vi ett lager i stedet for elleve. Det beste med det nye lageret er at det gir oss stor fleksibilitet og skaper større forutsetninger for fremtidig vekst, forteller Magnus Hallin, logistikksjef i Rusta.

Tilrettelagt for utvidelse
Man er godt i gang med å installere banesystemer, kraner, reoler og programvare, som blir testet og integrert mot Rustas ERP- og WMS-system. Driften av anlegget vil gradvis inngå i Rustas daglige drift fra og med høsten 2015. Sentrallageret er på 65 564 kvadratmeter og inkluderer et høytlager på 8 500 kvadratmeter. I tillegg er det en mesanin på 6 650 kvadratmeter. Allerede nå er sentrallageret tilrettelagt for en utvidelse på 120 000 kvadratmeter.
   –Tomten er delvis klar, og det eksisterende anlegget er designet for å kunne utvides på en relativt enkel måte. Med dagens vekstrate på 10–15 nye varehus per år, regner jeg med at vi relativt raskt får en god fyllingsgrad, sier Magnus Hallin lattermildt.
   Rusta hadde en rekke krav til lokalisering av sentrallageret, som nå er blitt plassert på en 250 000 kvadratmeter stor tomt nær Norrköpings havn, en kombiterminal, E4 og Mälardalen.
   – Satsing på et sentrallager er en stor investering, men vi regner med at den kommer til å lønne seg raskt. Når alt står klart til høsten 2015, kommer vi til å sikre effektivitets- og kapasitetsbehov for vår lagerdrift i lang tid fremover, sier Anders Kind, sjef for Supply Chain i Rusta.

Swisslog totalintreprenør
Swisslog er totaltintegratør for det nye sentrallageret og leverer automasjon til anleggets høytlager. Ordren består av standardløsningen WarehouseRunner som innholder ni Vectura stablingskraner og pallbanesystemet ProMove samt Swisslogs egenutviklede Automation Management (MFCS) for styring og kontroll av anleggets totale vareflyt. Ny teknologi bidrar til en jevnere vektoptimalisering samt energigjenvinning ved hjelp av energieffektive motorer. I kontrakten inngår det også en langsiktig driftsavtale for å sikkerstille en kontinuerlig og stabil drift av anlegget.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1