Tips redaksjonen
02.10.2017

Rolls-Royce i Bergen skal levere kraftverk til Bangladesh

Bergen Engines AS, et selskap i Rolls-Royce-konsernet, har signert kontrakter for levering av to kraftverk til Bangladesh med en samlet verdi på 133 millioner euro.

Den første av forsendelsene skal leveres i år til Confidence Power Rangpur Limited og brukes i et kraftverk i Rangpur på 112 MW. Et annet, tilsvarende kraftverk skal leveres som opsjon i 2018. Det andre kraftverket på 150 MW skal gå til Midland East Power Ltd og blir lokalisert i Ashuganj. Kontraktene omfatter også levering av reservedeler i 15 år.
   – Vi er glade for at vi har blitt valgt til å bidra til med å utvikle kraftproduksjonen i Bangladesh, sier Jeff Elliott, administrerende direktør i Bergen Engines. – Bergen Engines leverte sitt første Rolls-Royce kraftverk til Bangladesh i 2001 og har siden bygd kraftverk som dekker over fem prosent av landets totale strømforsyning. Disse nye kraftverkene representerer et stort skritt videre for oss, og vi skal gjøre vårt beste for å oppfylle forpliktelsene til kundene våre og landet som helhet.
   Disse kontraktene er en del av regjeringen i Bangladesh sin ambisiøse plan om mer enn å doble den nasjonale kraftproduksjonskapasiteten til 38 000 MW for å møte en etterspørselsprognose på 33 000 MW innen 2030. Planen krever en betydelig økning på over 9000 MW de neste fire årene, og det er her mediumspeed-motorene fra Bergen kommer inn i bildet. Et kraftverk basert på forbrenningsmotorer kan bygges på bare ett år, mens andre alternativer kan ta så mye som syv år å realisere.
   For motorfabrikken i Bergen betyr dette at avhengigheten av offshoremarkedet vil avta.
   – Det maritime markedet vil alltid være viktig for oss, men vi forbereder oss på en fremtid der vi vil ha en 50/50-fordeling mellom land og marineapplikasjoner istedenfor 80/20 slik det historisk har vært, sier Jeff Elliott.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1