Tips redaksjonen
31.08.2016

Rolls-Royce fortøyer verdens første offshoreanlegg for fiskeoppdrett

Rolls-Royce skal levere et åttepunkts fortøyningssystem til verdens første havbaserte fiskeoppdrettsanlegg. Systemet er utviklet for Ocean Farming AS, et datterselskap av SalMar-gruppen.

Fortøyningssystemet skal feste riggen til havbunnen ved Frohavet utenfor kysten av Midt-Norge. Den 68 meter høye riggen vil ha en diameter på 110 meter og volum på 250 000 m3.
SalMar er en av verdens største og mest effektive fiskeoppdrettere. Veksten innenfor fiskeoppdrettsindustrien flyttere merdene lengre fra kysten, til områder som gir gode biologiske forhold for fiskebestanden. Imidlertid trengs ny teknologi når fiskeoppdrett skal flyttes lengre fra kysten.
    – Denne kontrakten viser at flere års erfaring med å utvikle sofistikerte løsninger til offshorenæringen kan overføres til andre deler av den maritime næringen, sier Asbjørn Skaro, direktør for dekksmaskineri i Rolls-Royce.
   – De tekniske løsningene for SalMars pilotinstallasjon er basert på tradisjonell teknologi som norsk industri kan tilby både aquakulturnæringen samt olje- og gassindustrien, sier han.
   Fortøyningssystemet som skal leveres av Rolls-Royce, har åtte festepunkter og inkluderer overvåking, fairleads med braketter samt et undervanns lastsensorssystem.

Bygges i Kina
Rolls-Royce har signert kontrakten med Chinese Institute of Marine and Offshore Enginering og den nye halvt nedsenkbare riggen vil bli bygd hos det kinesiske verftet Qingdao Wuchuan Heavy Industry Co. Ltd. Riggen er designet av Global Maritime og oppdrettsanlegget til havs er planlagt levert andre halvdel av 2017.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1