Tips redaksjonen
20.01.2016

Rockster Mobile slagknusere for asfalt- og betonggjenvinning

Gjenvinning innenfor bygg og anlegg er populært som aldri før. I dag er det vanligere og vanligere at tradisjonelle anleggsentreprenører har eget utstyr for å håndtere/gjenvinne returmasser.

For bare få år siden ble store mengder asfalt og betong liggende på tipp uten at noen så verdien i gjenbruk av dette. I dag blir spesielt asfalt nedknust og siktet og har på nytt fått en verdi. En stor del av den resirkulerte asfalten blir tilsatt i produksjon av ny asfalt. For eksempel kan 0–22 mm benyttes som toppdekke på grusveier, gårdsplasser, fordi det har svært gode bindende egenskaper og støver lite eller ingenting. 

Solid leverandør
Nå lanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk et nytt fabrikat av denne typen utstyr på det norske markedet. Merket det dreier seg om, er østerrikske Rockster (Kormann Rockster Recycler GmbH). Rockster har allerede produsert denne typen maskiner siden 2004 og har spesielt de senere årene gjort seg bemerket med flere patenter, priser og annerkjennelse. Blant de senere store ordrene er en bestilling på 12 maskiner fra den kinesiske staten i forbindelse med oppryddingen i flere store industriområder, leveranse til Frankrike for knusing av elfenben under Eiffeltårnet og leveranse på seks enheter til Sør-Afrika.
 
Kompakt design
Salgssjef i Mineralteknikk, Peder Kvamme, har stor tro på de nye produktene.
   – Rockster har spesialisert seg på kompakt design. Den minste slagknusermodellen er R700S (19,3 tonn) og den største R1100S (34,5 tonn). Maskinene kan utstyres med demonterbar «hengesikt» og returtransportører for kjøring i lukket krets med retur av «overstørrelse» tilbake til knuser.
   Til tross for kompakt design kan Rockster skilte med svært gode produksjonskapasiteter, fra 150 til 450 t/h. – Kompakt design med god produksjonskapasitet burde passe perfekt for norske forhold. Knuserne er utviklet i Østerrike i et område med lang erfaring innenfor denne typen utstyr, og her benyttes bare høykvalitetskomponenter fra europeiske leverandører, sier Kvamme.   

Hybrid under utvikling
Rockster driver i dag et tett samarbeid med den franske storentreprenøren Eurovia for å videreutvikle en full-hybrid modell. Eurovia har i dag to hybride maskiner under utprøving, som allerede har vært i drift ett års tid. – Det er noe usikkert når maskinene kan tilbys det norske markedet, sier Kvamme, men han håper å ha godt nytt utover i 2016. Frem til da leveres maskinene med full hydrostatisk drift (diesel-hydraulisk) med Volvo steg 4f-motorer.

Samarbeid med Keestrack
Rockster har i mange år hatt et utvidet samarbeid med den belgiske sikteverksprodusenten Keestrack. Det innebærer blant annet at Rockster leverer hele Keestracks spekter av sikteverk i sine farger og med sin logo. Mineralteknikk kan dermed tilby ett bredt utvalg av velutprøvd mobilt knuse- og sikteutstyr.

Videre vekst
Mineralteknikk AS har hovedkontor i Sandnes og leverer også stasjonære maskiner og utstyr for mineralhåndtering.
    Vi har investeringsvillige eiere som ønsker og legge til rette for videre vekst, avslutter Kvamme, som samtidig kan love flere spennende nyheter utover høsten. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1