Tips redaksjonen
31.08.2015

Robust og brukervennlig redskapsbærer

Kärcher utvider sitt sortiment kompakte gatefeiemaskiner/redskapsbærere med en ny servicevennlig, ergonomisk og brukervennlig modell i 1-kubikkmetersklassen. MC 130 er en dedikert gatefeiemaskin for både vintervedlikehold og grøntpleie.

Maskinen er aktuell til helårsbruk i og med at den har et stort utvalg moduler og redskaper, for eksempel snøplog, snøfreser, saltspreder, klippepanner, ugressfjerner, børster m.m.   
   Maskinen kan skreddersys til flere oppgaver og konfigureres etter kundens behov. MC 130 er derfor aktuell for offentlig drift og vedlikehold, rengjøring og vedlikehold hos industrivirksomheter, vaktmestertjenester og for andre leverandører av vedlikeholdstjenester.

Mange gode egenskaper
MC 130 er en robust og manøvrerbar gatefeiemaskin/redskapsbærer. Den har lav egenvekt og kan derved håndtere last opp til 1100 kg før den tillatte totalvekten nås. Maskinen kan dermed frakte mer om gangen Den er egnet for bruk på fortau og kan kjøres med standard førerkort i henhold til § 35 i EUs vegtrafikklov. Redskapene kan festes i front, bak og over motoren, slik at det er mulig å utføre flere oppgaver samtidig, for eksempel gressklip¬ping og oppsamling.   
   MC 130 har transporthastighet på hele 40 km/h. God ergonomi har vært et svært viktig element i utviklingen av MC 130, og designen av det innglasserte og romslige førerhuset er svært gjennomtenkt. Utformingen sikrer maksimalt utsyn og godt overblikk over arbeidsområdet. Sjåføren sitter over/foran frontakselen i umiddelbar nærhet til påmontert redskap og får dermed god oversikt slik at jobben kan utføres nøyaktig og effektivt. Førerhuset er utstyrt med to komfortable seter for transport av et tomannsteam. Den har plass til en ekstra person som kan utføre manuelle rengjøringsoppgaver underveis. Avvibrert hytte eliminerer forstyrrende vibrasjoner. Støynivået i førerhuset er bare 74 dB.

Enkel betjening
Intuitivt multifunksjonelt betjeningsdisplay plassert i midten av rattet gir god kontroll på maskin og redskaper. Alle nødvendige justeringer, for eksempel innstilling av ryggekamera og sugemunnstykke kan utføres raskt og enkelt derfra. Børstene betjenes via to joysticker på armlenet. Selvforklarende symboler forenkler innstilling av børstehastighet og andre parametere. Føreren kan enkelt velge lagrede innstillinger med en snarveisnøkkel og umiddelbart begynne å jobbe.

Quick Change System
I forbindelse med utviklingen av MC 130 har Kärcher investert i et nytt hurtigskiftesystem. Quick Change System utnytter maskinens hydraulikk til å løfte redskapene av og på og sørger for at montering/demontering av toppmontert redskap som avfallsdunk og saltspreder går raskt og enkelt.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1