Tips redaksjonen
03.01.2014

Robust bryterutstyr for eksplosive atmosfærer

Bryterenheter som brukes for å overvåke plasseringen av sikkerhetsdører på maskiner i Ex-soner, må følge komplekse standarder.

For slike bruksområder har Steute et bredt utvalg av elektromekaniske og sikkerhetsbrytere av typen ikke-kontakt. Selskapets elektromekaniske produktutvalg har nettopp blitt utvidet med nye varianter av sikkerhetsbrytere (Ex AZ 16)  med adskilt aktuator som, i grunndesignet (uten eksplosjonsbeskyttelse), allerede har blitt en ekte klassiker for maskinsikkerhet.
  Ex-varianten er av samme dimensjon som den opprinnelige versjonen slik at bryterne er 1:1-kompatible for montering. Extreme-enheten følger også de samme høye standardene for pålitelighet og slitestyrke, ifølge Steute.
  For å kunne møte kravene for eksplosjonsbeskyttelse er en separat terminalboks stipulert for kabeltilkoblingen. Ex AX 16 er alternativt tilgjengelig med tilpassede kabellengder. Brukere har valget mellom to versjoner med to eller tre kontakter. Et nytt tillegg til serien er koblingsinnsatsvarianten med to NCC og én NOC. Tilgjengelige versjoner inkluderer også manøvrerbare aktuatorer som er nyttige for sikkerhetsdører med en trang åpningsvinkel.
  I henhold til ATEX og IECEx er Ex AZ 16 godkjent for bruk i gass Ex-soner 1 og 21. Godkjenninger i henhold til andre nasjonale eksplosjonsbeskyttelsesregler, inkludert reglene som gjelder i Russland, Kina, Brasil og Canada er også under søknad, mens spesielle versjoner for støv-Ex-soner allerede er tilgjengelige.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1