Tips redaksjonen
24.10.2016

Ringer av vann - Sjømat for fremtiden

Fiskeriminister Per Sandberg spør de unge om råd for å skape fremtidens sjømatnæring. 50 videregående skoler og 3000 elever over hele landet tar utfordringen og blir med i prosjektet Ringer av vann.

Norske skoleelever skal i høst få en unik introduksjon til sjømatnæringen. Dette er den mest omfattende oppmerksomheten sjømatnæringen noen gang har fått i skoleverket.
   – Hvis sjømatnæringen skal bli enda viktigere for Norge, må vi utvikle oss. Jeg tror på ungdommen, og jeg tror ungdommen kan hjelpe næringen med å finne mange nye løsninger på noen av de utfordringene vi står overfor i dag, sier fiskeriminister Per Sandberg.
   Gjennom konkurransen ”Ringer av vann” skal elever fra samtlige fylker slippe kreativiteten løs og komme med løsninger på hemmelige oppdrag knyttet til sjømatnæringen. Oppdragene er tilpasset lokale forhold. De aller beste løsningene går videre til en nasjonale finale under Sjømatdagene 2017. Prosjektet er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap.
   – Sjømatnæringen er en vekstnæring i rivende utvikling, og den informasjonen som har vært brukt i undervisningen, har vært utdatert. Når vi bringer fagmiljøer inn i undervisningen, opplever elevene læringen som virkelighetsnær og relevant, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.
   Dette er noen av oppgavene som elevene vil bli utfordret på: utvikle ideer for fiskefôr, miljøutfordringene i sjømatnæringen, nye produkter og tjenester for sjømatnæringen, opplevelsesbasert reiseliv med sjømat som en del av opplevelsen, utvikling av produkt, konsept eller kampanje som fører til at sjømatforbruket øker blant unge, hvordan gjøre fiskeindustrien til en attraktiv næring for unge og teknologisk utvikling og hvordan ny teknologi kan tas i bruk i sjømatnæringen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1