Tips redaksjonen
12.09.2017

Reisen med Elis Elektro og Otra Norge har gitt gode resultater

9.–10. september åpner Vålerenga Stadion for 17 000 forventningsfulle tilskuere. I ekspressfart har Vålerenga Fotballs storstue tatt form. – En kombinasjon av de mest moderne styrings-, lys-, tale- og føringssystemer gjør dette til en arena i særklasse, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga kultur- og idrettspark AS.

På Vålerenga kultur- og idrettspark er det strukket flere tusen meter kabel, som i lengde sikkert tilsvarer Norge rundt. PowerTech har hatt ansvaret for all elektromontasje, mens Elis Elektro har levert kabelstiger, kabler og elkomponenter gjennom elektrogrossisten Otra Norge, – Det nære samarbeidet har vært avgjørende for sluttresultatet, sier Bjørnar Sønsterud, prosjektleder Rune Gulbrandsen og byggeleder Bjørn Erik Erga fra PowerTech.

Klubben har levd et omflakkende liv
Vålerenga Fotball har levd et omflakkende liv i 104 år og har spilt på til sammen 13 ulike hjemmearenaer i Oslo og på Østlandet. – Det er på tide at vi nå kommer «hjem» til vår egen storstue, som blir vår hjemmebane nummer 14, sier Sandnes. – Det har stor betydning for oss som klubb og våre supportere å få vår egen arena. 

Ny epoke for oss
– Vålerenga kultur- og idrettspark inneholder mye mer enn det vi forbinder med en fotballstadion. Her er det bygd en offentlig videregående skole på 11 000 kvm, som åpner 1. august, med egen idrettslinje. I tillegg blir det barnehage og fotballpub. Vi har fått et moderne IKT-anlegg, som inneholder styringssystemer, føringsveier, flomlys, varme og lydanlegg. Dette blir en trådløs wi-fi-stadion i verdensklasse, sier Sandnes. Han kan fortelle at entreprenøren Hent og deres underleverandører har gjort en god jobb i hele byggeprosessen. – Vi har hatt daglige inspeksjoner og har så langt ikke hatt noe å utsette på byggearbeidene. Anlegget bærer preg av høy byggestandard. Åpningen av anlegget i begynnelsen av september blir dermed en ny epoke for Vålerenga kultur- og idrettspark.

Prosjektoppdrag
I 2015 fikk PowerTech ansvaret for elektroarbeidene på Vålerenga Stadion av entreprenøren Hent. Selskapet har også hatt ansvaret for SD- og styringsanlegget, som bl.a. omfatter lysstyring, ventilasjon, varme og toppsystem. – I prosjektet har flere underleverandører vært involvert i arbeidet og bidratt til at elektropakken fullføres til rett tid. Så langt er vi i rute med prosjektet og har god kontroll på våre leveranser. Samarbeidet med håndverksfagene har så langt fungert meget bra. I dette prosjektet har vi hatt et tett samarbeid med ventilasjon og rør, som har sikret rask utførelse av arbeidsoppdrag, sier Sønsterud og Erga.

Ansvaret for sterk og svakstrøm
På Vålerenga Stadion har PowerTech hatt ansvaret for sterk- og svakstrøminstallasjonene. Med underleverandører har det på det meste vært mellom 60 og 70 mann involvert i arbeidene. – Før sommeren var vi nede i 30 montører, sier Sønsterud og Erga. De legger til at selskapet har 55 fast ansatte og omsetter årlig for ca. 130 millioner kroner. – På Vålerenga Stadion har vi hatt et godt samarbeid med entreprenøren Hent, Elis Elektro og Otra Norge.

Konkurransedyktige priser med høy kvalitet
Elis Elektro har gjennom grossisten Otra Norge levert kabelstiger, kabler og elkomponenter til Vålerenga Stadion. Det omfatter bl.a. selvbærende kabelbruer i seks meters lengder for utvendig bruk under tribunetak. Disse er tilpasset senteravstanden mellom dragerne. – De har konkurransedyktige produkter som holder høy kvalitet. For oss er det viktig å bruke en utstyrsleverandør som har produkter vi kjenner godt. Innendørs har vi benyttet 3 meters føringsveier som er enkle å montere, sier Sønsterud og Erga

Viktig referanseprosjekt
– Samarbeidet med PowerTech har fungert meget bra. Dette er et viktig referanseprosjekt for oss. Vålerenga Stadion vil få mye medieoppmerksomhet når arenaen åpner i høst. Samarbeidet med Otra Norge er avgjørende for at produktene kommer frem til Vålerenga Stadion til rett tid, sier avtroppende distriktssjef Rune Jarhus og nytilsatt distriktssjef Christian Myrseth i Elis Elektro.

Kjente produkter som er lett å montere
På spørsmål om hvilke fordeler det er å bruke produkter som MP-kabelføringsveier på slike prosjekter, svarer Sønsterud og Erga: – Fordelen er at det er kjente produkter som er lett å montere. Vi har brukt Elis Elektro som leverandør på alle våre prosjekter i over fem år. Våre montører kan produktene til fingerspissene og vet hvordan de skal monteres. Elis Elektro har dessuten hatt et tett samarbeid med PowerTech med leveranser igjennom Otra siden 2012. Grossisten har meget gode leveringsrutiner. Bestiller vi varer før kl. 1600, plasseres de i en av Otras containere i løpet av natta på Vålerenga Stadion. I dette prosjektet har samarbeidet med Otra Norge fungert meget bra. Produktene til Elis Elektro er tilgjengelig på Otras sitt sentrallager i Drammen.

Prosjektmarked i konstant vekst
Prosjektmarkedet for PowerTech er i konstant vekst. – Vi har signert flere nye kontrakter på Østlandsområdet og har i dag en ordrereserve på 220 millioner kroner. Et av prosjektene som skal igangsettes er Nye Jordal Amfi hvor vi har signert kontrakt med NCC. På Jordal skal vi levere mye av de samme løsningene, sier Sønsterud og Erga.
   Meningen er å overflytte bemanningen fra Vålerenga Stadion til det nye prosjektet. I dette prosjektet vil vi også benytte kompetansen til Elis Elektro og Otra Norge.

Reduserer tidsforbruket
Sønsterud og Erga mener det et er vanskelig å anslå i kroner og øre hvor mye PowerTech har spart på å bruke produktene til Elis Elektro. – Med konkurrerende løsninger ville det trolig tatt lengre tid å fullføre våre elektrooppdrag. Elis Elektro leverer kabelbroer fra tre meter og oppover, som er enkle å håndtere på byggeplass. Så langt har reisen med Elis Elektro og Otra Norge vært meget bra, og det kommer den til å bli i mange år fremover, avslutter de.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1