Tips redaksjonen
19.12.2014

Raskere opplading med Carbon Boost

Det nye Sønnak PowerLine bilbatteriet fra Exide har opptil 50 prosent bedre lademottakelighet enn tidligere batterier. Forbedringen skyldes Exides nyutvikling av Carbon Boost-teknologien, som Exides R.

 

Etter flere år med forskning og eksperimentering ble Carbon Boost utviklet til Exides og Sønnaks start-stop AGM- og EFB-batterier. Carbon Boost består av en unik karbontilsetning, som forbedrer batteriets ladeevne og reduserer ladetiden. Exide Technologies, som eier Sønnakbrandet, har investert kraftig i videreutvikling av Carbon Boost-teknologien, slik at den nå også kan brukes i konvensjonelle startbatterier.
   I blybatterier oppstår sulfatkrystaller på de negative platene når batteriet lades ut. Dette ikke-ledende laget har en negativ effekt på oppladingen, siden mye av energien går til å løse opp sulfatet på platene. Exide har oppdaget at en tilsetning av bestemte karbonadditiver øker overflateområdet og forbedrer ledeevnen av strøm. Effekten er at sulfatpartiklene oppløses raskere og dermed gir kortere oppladingstid.

Til bilprodusentenes toppmodeller
Sønnak PowerLine Carbon Boost-batteriene er utviklet for bilprodusentenes toppmodeller, som har kraftige, konvensjonelle motorer og krevende elektrisk utstyr. De er også velegnet til bykjøringens mange stopp og korte turer samt til bruk i ekstreme temperaturer. De nye batteriene har 30 prosent mer startkraft og blir de mest avanserte, konvensjonelle batteriene på markedet.
   Batterifeil er den hyppigste årsaken til motorstopp, ifølge ADAC Breakdown Statistics 2013. Det skyldes som regel et utilstrekkelig oppladet batteri. Carbon Boost sørger for at batteriet raskere når et godt ladenivå. Dette fører til betydelige forbedringer i ytelse og pålitelighet.
   Sønnak PowerLine Carbon Boost-batterier finnes til de fleste bilmodeller i den europeiske bilparken. Batteriene er basert på Exides mangeårige OEM-erfaring, og overholder bilprodusentenes strenge krav.

Kilde: presswire.com

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1